back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενσυνείδητες αγορές στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Το 1ο Conscious Pop up Market στη Κυψέλη

Την ευκαιρία οι Αθηναίοι καταναλωτές να έρθουν σε επαφή  με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί με τις αρχές της επανάχρησης, της κυκλικής οικονομίας, της βιωσιμότητας, του δικαίου εμπορίου αλλά και με αλληλεγγύη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο δίνει το Impact Hub Athens, στις 24 – 27 Ιουνίου (11.00πμ-8.00 μμ)  στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Μία ευκαιρία για διαφορετικές αγορές με αντίκτυπο

«Οι καταναλωτές θα βρουν στην Conscious Pop up Market, φυσικά προϊόντα, καλλυντικά, διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα, ρούχα δεύτερης ευκαιρίας, επίσης προϊόντα ελληνικά τοπικών αγορών, τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενο πλαστικό, αξεσουάρ κατασκευασμένα από παλιά περιοδικά  και πολλά ακόμα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Φοίβη Κωνσταντινίδη υπεύθυνη παραγωγών στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. «Ο στόχος είναι η προώθηση ενός πιο συνειδητού μοντέλου κατανάλωσης, η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να συγκεντρωθούν δημιουργοί, παραγωγοί, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, οι οποίοι επιχειρούν με αρχές που σέβονται την κοινωνία και το περιβάλλον».

Στην δράση συμμετέχουν 17 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων, η Σχεδία, η κοινότητα της Αιθιοπίας, η Virgin Cosmetics, η First Cold Brew, Fabric Republic.

Webeem: Η πλατφόρμα προϊόντων με θετικό αντίκτυπο

To Pop up Market πραγματοποιείται εν όψει της κυκλοφορίας/παρουσίασης του Webeem, της 1ης διεθνούς e-commerce πλατφόρμας για τον συνειδητό καταναλωτή. Μέσα από το Webeem καταναλωτές που θέλουν να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο μέσα από τις αγορές που πραγματοποιούν θα έχουν την ευκαιρία να βρίσκουν και να αγοράζουν όλα τα βιώσιμα προϊόντα, που παράγονται στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

«Η πλατφόρμα σχεδιάζεται και αναμένεται να είναι έτοιμη έως το τέλος του καλοκαιριού σημειώνει η κα Κωνσταντινίδη. «Θα είναι μία πλατφόρμα τύπου Skroutz αλλά μόνο για Conscious created προϊόντα. Ο στόχος μας είναι η πλατφόρμα να επεκταθεί σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται το Impact Hub».

Πληροφορίες

Στην εκδήλωση θα υπάρχει παράλληλα δωρεάν πρόγραμμα για παιδιά. Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα στη σελίδα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Στη δράση θα συμμετέχουν και τα σταθερά καταστήματα της Αγοράς όπως η Επανεκκίνησης, η Wise Greece, το Replay, το Second Hand Shop και η gallery 13m2 margarita.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις συμμετοχές, ανα ημέρα, θα βρίσκεται κοινοποιημένο στο facebook event της δράσης: https://www.facebook.com/events/541207277312979

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα