back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρ. Κράτσα: Ο εμβολιασμός στα νησιά του Ιονίου δεν πάει όπως θα περιμέναμε

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένη για το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας στα Ιόνια νησιά κινείται σταθερά καθοδικά, όχι όμως το ίδιο ικανοποιημένη και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι του Covid-19, εμφανίστηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Η κ. Κράτσα εξέφρασε τον προβληματισμό της, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο εμβολιασμός των κατοίκων δεν κινείται στους αναμενόμενους ρυθμούς.

«Ο εμβολιασμός στα νησιά του Ιονίου δεν πάει καλά, όπως ίσως θα περιμέναμε», σημείωσε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι το mega Εμβολιαστικό Κέντρο που άνοιξε πρόσφατα στην Κέρκυρα προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού 800 ατόμων ημερησίως, εντούτοις, οι αρχικά υψηλές προσδοκίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επαληθευτεί.

Εκτίμησε δε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι κάτοικοι σε πολύ μεγάλο βαθμό επαναπαύονται λόγω του ότι τα κρούσματα βαίνουν μειούμενα και ως εκ τούτου θεωρούν «αφελώς» -όπως τόνισε- ότι δεν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν, περιμένοντας τους άλλους να το πράξουν.

Υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο -και μέσω μιας σχετικής καμπάνιας που ετοιμάζεται – ώστε να πειστούν οι πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το προσδοκώμενο τείχος ανοσίας και να κυλήσει ομαλά η τουριστική σεζόν.

Επίσης, ανέφερε ότι το γεγονός ότι το mega Εμβολιαστικό Κέντρο, θα προμηθευτεί σύντομα και με άλλα εμβόλια, πέραν του μονοδοσικού της Johnson & Johnson, θα αυξήσει το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν.

Τέλος, ερωτηθείσα εάν τα Ιόνια νησιά έχουν τη δυνατότητα και τις απαιτούμενες υποδομές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών για μοριακό τεστ έως 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, είπε:

«Έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Υπάρχουν οι δομές και επίσης υπάρχει συνεργασία με τα ξενοδοχεία που εξυπηρετούν τους τουρίστες ενώ και εμείς ως Περιφέρεια διαθέτουμε ήδη τα αυτοκίνητα που μπορούν να μεταφέρουν όποιον χρειαστεί ή σε ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας ή στις δομές που θα κάνουν το μοριακό τεστ. Συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση των τουριστών ώστε να μη τους δημιουργεί άγχος και βάρος. Επίσης, ξεκινάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης όλων των κατηγοριών των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί θέλουμε να είμαστε ένα πρότυπο υποδοχής στα Ιόνια νησιά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα