back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ελευθερίας της γυναίκας και του άντρα να αποφασίσουν οι ίδιοι πότε και εάν θα γίνουν γονείς

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε το σποτ του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο εμφανίζει μια η γυναίκα, που έχει κλείσει τα 40, να απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι επένδυσε στην εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει οικογένεια.

«Αντιδράσαμε αμέσως. Όταν είδαμε το βίντεο είχαμε πει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί. Εμείς ως υπουργείο έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη για την γονιμότητα και το δημογραφικό» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας.

Μιλώντας στην Ελεωνόρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου ξεκαθάρισε «τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ελευθερίας της γυναίκας και του άντρα να αποφασίσουν οι ίδιοι πότε και το εάν θα γίνουν γονείς. Σε κάθε περίπτωση η δημογραφική πολιτική μιας χώρας συνδέεται άμεσα με την ισότητα των φύλων»

Αναφορικά με τις ομιλίες – αρκετών μελών της Ιεραρχίας της εκκλησίας που είχαν προγραμματιστεί στο συνέδριο και για το κατά πόσο είναι αρμόδια η εκκλησία να συζητήσει το θέμα της τεκνοποίησης, η κ. Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι «αρμόδια σαφώς είναι η πολιτεία αλλά για να προχωρήσουμε κάποια πράγματα χρειαζόμαστε και την εκκλησία»

«Η πολιτεία δίνει τις κατευθύνσεις, ήδη λαμβάνει κάποια μέτρα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν ακόμα περισσότερα. Αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα δημογραφικά προς τα πάνω θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία πολιτική στην οποία θα συμφωνούν, όλες και όλοι από όλα τα κόμματα έτσι ώστε να γίνει και κάτι μακροπρόθεσμο» 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα