back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα σήμερα των Πανελλάδικών εξετάσεων με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά. Από το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι είναι όλα έτοιμα για την αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο υπερσύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα μεταδόσεων των θεμάτων με το όνομα SAM. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 το πρωί . και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 έχοντας μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση του αρνητικού self test .

Από σήμερα έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών self tests από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους 18-30 ετών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Μείωση κατέγραψαν για ένα ακόμη 24ωρο τα κρούσματα κορωνοιού , οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 297, οι νέοι θάνατοι 17 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358. Σε 140 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Αττική, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει μόλις 22 το τελευταίο 24ωρο

Να επιταχύνουν την παραγωγή και διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7). Συμφώνησαν να διανεμηθούν τουλάχιστον ένα δισεκ. εμβόλια κατά του κορονοϊού έως τα τέλη του 2022 με την ελπίδα ότι θα ξεριζώσει την ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 στην Αγγλία

Την ανάγκη συμφωνίας σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24, ενόψει της σημερινής συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Ναφτάλι Μπένετ ο οποίος διαδέχεται τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που βρισκόταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

. Το νέο πρωθυπουργό συνεχάρη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν . Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί “στενά” με τη νέα κυβέρνηση.

Στις εννέα το πρωί ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου,με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.Στη συζήτηση αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τεράστιος αριθμός βουλευτών που έχουν ζητήσει να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών και που σύμφωνα με πληροφορίες,φθάνουν τους 220.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Νικητής στις καρδιές μας είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετά από μία γενναία μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε στον τελικό του ρολάν Γκαρός. Συγχαρητήρια μηνύματα από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για την πρώτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό του Ρολάν Γκαρός αλλά και για τις επιτυχίες της Μαρίας Σάκαρη.

Στα χθεσινά παιχνίδια του Euro 2020:

Αγγλία-Κροατία 1-0

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία 3-1

Ολλανδία-Ουκρανία. 0-0 στο ημίχρονο

Τζακ ποτ στην χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ με το ποσόν του 1.600.000 ευρώ να μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση. Τυχεροί αριθμοί 8,9,19,29, 41 τζόκερ ο αριθμός 3

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σήμερα στην Αττική . Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ ενώ η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα