back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros!

Διαβάστε επίσης

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε τον Γερμανό Σάσα Ζβέρεφ με 3-2 σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι που απαιτούσε τεράστιες δυνάμεις, αλλά και ψυχικά αποθέματα κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του φημισμένου Grand Slam.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο, καθώς στο πρώτο σετ πέτυχε πολύ γρήγορα το πολυπόθητο μπρέικ, ήταν σταθερότατος από τη βασική γραμμή και πίεσε μέχρι εξαντλήσεως τον Γερμανό, φτάνοντας εύκολα στο 6-3.

Το δεύτερο φάνηκε πως θα είναι εντελώς άλλη υπόθεση, μια και ο Ζβέρεφ μπήκε με το… χέρι κολλημένο στο γκάζι: το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε με συνοπτικές διαδικασίες τα τρία πρώτα γκέιμς και έβαλες τις βάσεις για την ισοφάριση.

Όμως το σκηνικό άλλαξε με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει τα επόμενα 6 γκέιμς και να «κλείνει» εν τέλει δια περιπάτου και αυτό το σετ, φτάνοντας εύκολα στο 2-0 μετά από μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Πάνω, όμως, που άπαντες περίμεναν πως το τρίτο σετ θα ήταν και το τελευταίο και ότι ο Τσιτσιπάς θα ολοκλήρωνε το θρίαμβό του, η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Ο Ζβέρεφ άρχισε να «σφυροκοπεί και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά, ισοφαρίζοντας σε 2-2, αφού πήρε τόσο το 3ο όσο και το 4ο σετ με 6-4.

Στο 5ο και καθοριστικό σετ η ψυχολογία ήταν σαφέστατα στην πλευρά του Ζβέρεφ μετά την απροσδόκητη ισοφάριση και ήταν εμφανές πως ο Τσιτσιπάς δεν πατούσε πολύ καλά.

Ωστόσο, την ώρα που τα πάντα έδειχναν να είναι εναντίον του ο Στέφανος βρήκε το ψυχικό σθένος και στο τέλος έφτασε στην τεράστια νίκη-πρόταση με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά.

Το τελευταίο εμπόδιο, βέβαια, θα είναι το πιο δύσκολο όλων κι αυτό διότι απέναντί του την Κυριακή στις 4μμ θα βρεθεί είτε ο κορυφαίος όλων των εποχών στο χώμα, ο Ράφα Ναδάλ, είτε ο, επίσης θρύλος, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα