back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μιλά στον Αθήνα 9.84 για την επιθεώρηση, το κίνημα #MeToo και θυμάται στιγμές της καλλιτεχνικής της πορείας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την θεατρική παράσταση «The 1821 – η επιθεώρηση» στην οποία συμμετέχει και η οποία έχει την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, μια παράσταση γεμάτη μουσική, χιούμορ και Ιστορία, που παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο, από την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, η σπουδαία ηθοποιός Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων, περιέγραψε τα συναισθήματά της για την επιστροφή της στον θαυμαστό κόσμο της επιθεώρησης.

«Πρόκειται για μια παράσταση που επρόκειτο να ανέβει το χειμώνα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του κορονοϊού. Σε αυτή την παράσταση, είδα ταλαντούχους ανθρώπους να δουλεύουν, να ψάχνονται και να γουστάρουν αυτό που κάνουν. Εμένα με ”ξύπνησαν” σε μια δύσκολη περίοδο που περνούσα, όπως άλλωστε όλοι μας, λόγω της πανδημίας. Νιώθω πολύ ωραία που είμαι μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους, παρόλο που είναι πολύ μικρή η συμμετοχή μου.

Όμως, έτσι μπορώ να τους παρακολουθώ περισσότερο και με καλύπτει πολύ αυτή η συμμετοχή. Έχω την τύχη να έχω ένα μικρό ”δώρο” από τον Φοίβο Δεληβοριά ο οποίος μου έγραψε ένα πολύ ωραίο, ηθοποιήστικο τραγούδι. Κατά τα άλλα, βλέπω τα νεότερα παιδιά να παίζουν και προσπαθούν να κερδίσουν τον δικό τους δρόμο. Είναι μια πολύ ακριβή δουλειά, με υπέροχα σκηνικά και πολλούς ηθοποιούς. Είναι μια δουλειά ηθοποιών και συνεργατών που ορμάνε στη σκηνή και δίνουν το καλύτερό τους».

Παράλληλα, θυμήθηκε στιγμές της καλλιτεχνικής της πορείας, μοιράστηκε με τους ακροατές του Αθήνα 9.84 αναμνήσεις από επιτυχημένες αλλά και…μη… δουλειές και συνεργασίες της και εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Το σόι σου» στην οποία πρωταγωνιστούσε ”κόπηκε” λέγοντας χαρακτηριστικά «ήταν μεγάλη βλακεία του σταθμού που τη σταμάτησε. Ήταν ένα σύνολο ανθρώπων που το κοινό το αγάπησε και που μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια».

Επίσης, αποκάλυψε ότι δεν της λείπουν ρόλοι που θα ήθελε να ενσαρκώσει αλλά συνεργασίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ένας ρόλος δεν σου φέρνει τη συνεργασία. Οι ηθοποιοί είμαστε εγωπαθή άτομα και θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι αλλά μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι μέσα σε ένα σύνολο. Για παράδειγμα, αν η τωρινή παράσταση πάει καλά θα το πιστωθούμε όλοι».

Τέλος, σχετικά με το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, ανέφερε:

«Συμφωνώ απόλυτα με το κίνημα #MeToo. Έπρεπε να βγουν να μιλήσουν, πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι άνθρωποι γιατί πέρα από το νόμο υπάρχει και ο ηθικός νόμος. Αυτό όμως που δεν μου άρεσε ήταν η ανθρωποφαγία και το ”πέσε κάτω εσύ για να ανέβω εγώ”. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος αλλά και κανείς δεν παίρνει τη θέση κανενός. Ο άλλος θα πέσει κάτω αλλά εσύ δεν μπορείς να του πάρεις αυτή τη θέση, θα πάρεις μια άλλη. Έχω δουλέψει με κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους και δεν το έχω μετανιώσει γιατί απέναντι σε εμένα δεν είχαν τέτοιες συμπεριφορές. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν γράψει ιστορία στο θέατρο και εκεί θα μείνουν. Η ανθρώπινη πλευρά τους είναι άλλο θέμα και γι αυτό θα κριθούν και θα τιμωρηθούν».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Το θέατρο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και χωρίς εμάς, είναι αυτόνομο και έχει δική του ιστορία. Δεν μας έχει ανάγκη, θα συνεχίσει και χωρίς εμάς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα