Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες φρούτων την ημέρα έχουν 36% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν λιγότερο από μία μερίδα.
Οι ερευνητές βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και των δεικτών ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα χρειάζονταν παράγουν λιγότερη ινσουλίνη για να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα τους.
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ασθένεια κατά την οποία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά ή πέφτουν πολύ χαμηλά.
Ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται ως “μάστιγα” του 21ου αιώνα για την δημόσια υγεία.