back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

 

«Η μείωση του ιικού φορτίου μας επιτρέπει νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Έτσι από αύριο επεκτείνεται κατά μια ώρα η κυκλοφορία εως τη μία και μισή, η μουσική επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες. Ανοίγουν επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο εισόδους, ενώ αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας για συναυλίες, θέατρα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους στο 75% αν ο χώρος είναι χωρητικότητας ως 1.000 άτομα. Επίσης από την Δευτέρα επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ με διενέργεια rapid-test ή self-test. Από την 1 Ιουλίου αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σταματά οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για σταθερή και σταδιακή αποκλιμάκωση του τρίτου επιδημικού κύματος στη χώρα έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι το 98% των θανάτων, την τελευταία εβδομάδα αφορά ανεμβολίαστους.

791 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 400 στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν σήμερα. 11 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοιου, 375 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Άνδρας από την Αθήνα το πρώτο κρούσμα βραζιλιάνικης μετάλλαξης στην Ελλάδα – Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

 

Παράθυρο για πώληση self tests και από σούπερ μάρκετ αφήνει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία δίνει τη δυνατότητα από τη Δευτέρα στα καταστήματα τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ και φούρνους να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ. Κύκλοι ωστόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αναφορικά με τη διάθεση των self test. Η ΚΥΑ προβλέπει φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων να συνεχίσουν να λειτουργούν με το ισχύον ωράριο.

 

Στο 51,5% έφτασε το ποσοστό των ενήλικων Ευρωπαίων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

 

Πρόταση νόμου για την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων, κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα κόμματα που χρωστούν, θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει να μειωθεί το ποσοστό της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης που είναι ανεκχώρητο από το 50%στο 25%, καθώς και να υπάρξει παρακράτηση του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κόμματος που δεν εκπληρώνει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

 

 

Φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια θετική ατζέντα, αλλά κατά τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, για να χρησιμοποιήσω τις φράσεις που περιλαμβάνονταν στο κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Μαρτίου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησης με τον Ταγιπ Ερντογάν τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 16.00 ώρα Βρυξελλών.

 

Από τις 24 έως και τις 29 Ιουνίου, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιουλίου.

 

H ιταλική κυβέρνηση ανέστειλε σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, ύστερα από τον θάνατο μίας έφηβης που πέθανε από θρόμβωση.

Η 18χρονη Καμίλα Κανέπα πέθανε την Πέμπτη ενώ είχε λάβει το εμβόλιο στις 25 Μαΐου, πυροδοτώντας εκ νέου συζήτηση στην Ιταλία για το κατά πόσον το σκεύασμα της Αγγλοσουηδικής εταιρίας θα πρέπει να χορηγείται σε ενηλίκους κάθε ηλικίας παρά τις ιατρικές ανησυχίες που έχουν εγείρει τα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

 

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε με 3-2 σετ τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος του 22χρονου Έλληνα πρωταθλητή την Κυριακή στις 4μμ ο νικητής του δεύτερου εν εξελίξει ημιτελικού μεταξύ των Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα