back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ και φούρνους να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση από αύριο Σάββατο. Παράλληλα επεκτείνεται ως τη μία και μισή τα ξημερώματα το ωράριο κυκλοφορίας. Πλήρης απελευθέρωσή του ωραρίου αναμένεται από την 1η Ιουλίου.

Η κανονικότητα επιστρέφει στην οικονομία, αλλά η πολιτεία θα στηρίξει τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί με ένα συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 40 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσω του ΣΚΑΙ. Πρόσθεσε δε, ότι το μεγαλύτερο ποσό των μέτρων στήριξης δεν επιστρέφεται.

Τις οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα υπενθύμισε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα τονίζει ότι η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης στη σχετική πλατφόρμα ή χειρόγραφης δήλωσης καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Στις επτά και μισή το πρωί θα προσέλθουν οι υποψήφιοι στο σχολείο με το δελτίο εξεταζόμενου, στυλό μπλε ή μαύρο, μολύβι, γόμα και γεωμετρικά όργανα για τα μαθήματα όπου απαιτείται. Τέλος υπενθυμίζετε η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σελφ τεστ αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή έως την Κυριακή.

«Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια επιτυχημένη πρωτοβουλία». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών στη σύνοδο των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

Για 107 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό, που κλείστηκαν χθες έκανε λόγο στον ΑΝΤΕΝΑ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη δέσμευση να διανείμουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την Covid 19 θα προχωρήσουν σήμερα οι ηγέτες της G7, δηλαδή των επτά πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου, που ξεκινούν συνομιλίες στην Κορνουάλη.

Το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης για την Τετάρτη 16 Ιουνίου εξετάζουν τα συνδικάτα, κόντρα στο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ίδια μέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Η εισαγωγή του προς συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα.

Το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας, ανέπτυξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην Βουλή. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκπονήσει έναν συνολικό σχεδιασμό αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων, που διαθέτει.Υπογράμμισε δε ότι τους τελευταίους 22 μήνες έχουν ανατεθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 350 εκατ ενώ έχουν ήδη εγκριθεί από την Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων και νέα έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ, που θα ανατεθούν σύντομα.

Την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση “Λευκές Περιοχές” ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με τη δράση αυτή χιλιάδες νοικοκυριά αποκτούν τηλεοπτικό σήμα… Τις λεπτομέρειες έχει η Μάγδα Μπουλουκου…

Και ο καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται σήμερα και αύριο σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Τοπικές βροχές και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα