back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουν σήμερα στην Αγγλία οι διαπραγματεύσεις της ομάδας της G7, με την πανδημία στο επίκεντρο.
Οι ηγέτες τους θα δεσμευθούν να διανείμουν στις φτωχές χώρες ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων, είτε από τα αποθέματά τους είτε με χρηματοδότηση, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία. Οι μισές δόσεις θα διατεθούν από τις ΗΠΑ.

Η αναγγελία έγινε μερικές ώρες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μη μειώσουν την επαγρύπνησή τους, τονίζοντας ότι το επίπεδο της ανοσοποίησης είναι ακόμη χαμηλό για να επιτρέψει να αποφευχθεί νέο κύμα.

Να μην κάνει χρήση της επιλογής για πρόσθετη αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξετάζει το ενδεχόμενο να παραγγείλει τις επιπλέον δόσεις – βάσει της δεύτερης ρήτρας – για να τις δωρίσει σε φτωχότερες χώρες.

Η διαχείριση της πανδημίας στην ατζέντα και της συνόδου των υπουργών των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, που διεξάγεται στην Αθήνα, με σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των Med7 τον Σεπτέμβριο. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός.

Προς την εμβολιαστική κάλυψη όλων των ηλικιακών ομάδων του πληθυσμού βαδίζει η επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς χθες ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών. Ήδη περισσότεροι από 70.000 έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Δύο κρούσματα κορωνοιού ανιχνεύθηκαν σε ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που ξανάρχισαν τα ταξίδια αναψυχής στη Βόρεια Αμερική, παρά το γεγονός ότι «πλήρωμα και επιβάτες είχαν εμβολιαστεί» πλήρως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Royal Caribbean.

Οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και έχουν απομονωθεί. Το πλοίο απέπλευσε από το Σεντ Μάαρτεν της Καραϊβικής στις 5 Ιουνίου.

781 τα νέα κρούσματα κορονοιού στη χώρα μας. H βρετανική μετάλλαξη κυριαρχεί σε ποσοστό 77%. 24 ασθενείς κατέληξαν, 376 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Eπιστρέφει η μουσική στην εστίαση από το Σάββατο. Την ίδια ημέρα, επεκτείνεται ως τη μία και μισή τα ξημερώματα το ωράριο κυκλοφορίας. Πλήρης απελευθέρωσή του από την 1η Ιουλίου.

Μαζικά ήταν τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συνδικάτων, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν συνολικά τις 22.000, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ήταν περίπου 16.500.

Στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος έδωσαν το παρών οι Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Γιάνης Βαρουφακης. Στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα συνδικάτα εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης την ερχόμενη Τέταρτη 16 Ιουνίου.

Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η εισαγωγή του προς συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει τη Δευτέρα. Σήμερα ολοκληρώνεται η δεύτερη ανάγνωσή του, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε έναν πόντο μακριά από την πρώτη της πρόκριση σε τελικό του Roland Garros, όμως γνώρισε την ήττα από την “εφτάψυχη” Κρεϊτσίκοβα με 2-1 σετ, μετά από μεγάλη μάχη που κράτησε 3 ώρες και 18 λεπτά.

Το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 4ο ημιτελικό της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ, ψάχνοντας την πρώτη του πρόκριση στον τελικό του Roland Garros. Αντίπαλός του ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1.

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης του πεζοδρομου του Πάρκου Φιλήμονος στο Λυκαβηττό από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Νέα τραγωδία με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ. Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα κι ένα νήπιο προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του σε σούπερ μάρκετ στη Φλόριντα.

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες.

Τοπικές βροχές και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα