back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

“Παραλύει» σήμερα η χώρα ,λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα , εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν -καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας- μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημόσιων Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι , οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό- επισιτισμό.

Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια . Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων προκάλεσε η κήρυξη της απεργίας των ναυτεργατών ως παράνομης λίγες ώρες πριν από την γενική απεργία.
Η ΓΣΕΕ κάλεσε τους ναυτεργάτες να απεργήσουν υπό την συνδικαλιστική της κάλυψη και χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση πρόκληση και ράπισμα στη Δημοκρατία. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη σελίδα για τη δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της.

Παράλληλα, χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες 48 μεγάλες πόλεις.

Περισσότερα για την απεργία στο www.athina984.gr

 

Εν τω μεταξύ

Εγκρίθηκε επί της αρχής το εργασιακό νομοσχέδιο. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει κατά την τελική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Δριμύτατες επικρίσεις εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals | Πύλες», η οποία φιλοξενείται στις αναμορφωμένες εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, παρέστη απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού της Βουλής των Ελλήνων και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 11 Ιουνίου.

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιβεβαίωσε την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό θα ισχύει μόνο στα μαγαζιά όπου θα υπάρχουν καθήμενοι.

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης σε αεριζόμενες στοές ,όπου υπάρχουν δύο ελεύθερες δίοδοι και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη μια και μισή τα ξημερώματα από τις 12 Ιουνίου , ενώ από την 1η Ιουλίου αποφασίστηκε η πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα,

890 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, 448 καταγράφηκαν στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη. 15 ασθενείς κατέληξαν , 381(ένας) νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

Σήμερα ,εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κάνουν το πρώτο self test οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει χρόνος ως την Κυριακή για επανέλεγχο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Επίσης σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών .

 

Την άποψη ότι η Ν.Δ τα έχει πάει καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε απόψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος. Οπως είπε χαρακτηριστικά :

‘Χρειαζόμαστε αξιοπιστία και ταυτότητα. Όχι στείρα αντιπολίτευση. Δεν χάνουμε τίποτα αν πούμε πως η Ν.Δ τα έχει πάει καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και ας της κάνουμε κριτική σε όλα τα άλλα”

 

Αναστάτωση προκάλεσε επί μιάμιση ώρα το μπλακ άουτ που σημειώθηκε χθες στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός“, το οποίο βρίσκεται σε γενική εφημερία.

“Επί ώρες δεν υπήρχε ρεύμα για ολόκληρες πτέρυγες, αλλά και τα ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου. Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας” τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

 

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συνέστησε να εμβολιάζονται με τα σκευάσματα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson μόνο τα άτομα άνω των 60 ετών, λόγω του πιθανού κινδύνου εμφάνισης θρόμβων.

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για την Covid-19 για να τις δώσουν σε άλλες χώρες, ανέφεραν οι New York Times και η Washington Post.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 28 βαθμοί Κελσίου.

19,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα