back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απεργιακό «λουκέτο» στη χώρα – Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις

Διαβάστε επίσης

Απεργιακό «λουκέτο» σήμερα στη χώρα με τα συνδικάτα να διαδηλώνουν σε όλες τις πόλεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

 

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αλλά και στην πλατεία Κλαυθμώνος για την πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τους πρώτους υπολογισμούς των συνδικάτων, να κάνουν λόγο για πάνω από 22.000 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, παρά την σχεδόν καθολική απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ενώ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Παρών στις διαδηλώσεις και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης

Τα συνδικάτα, δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 16.500 άτομα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας με μαζικότερη όλων αυτή του ΠΑΜΕ με περίπου 11.000 άτομα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΑΔΑ στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, οι παρακάτω συναθροίσεις-πορείες:

1. Την 10.00 ώρα, με πρωτοβουλία του ΠΑ.Μ.Ε πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (11.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα, όπου παρέμειναν μέχρι την 12.30 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

2. Την 10.30 ώρα, με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (1.500) περίπου ατόμων στα Χαυτεία. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα και επέστρεψαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 14.00 ώρα.

3. Την 11.00 ώρα, με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (4.000) περίπου ατόμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν μέσω της οδού Σταδίου στο Σύνταγμα και σταδιακά μέσω της οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 13.30 ώρα.

Στο διάστημα των συγκεντρώσεων-πορειών, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος, Βασ. Αμαλίας και Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

 

Δημήτρης Πέρρος, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα