back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τεράστια Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ την Σβιόντεκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros

Διαβάστε επίσης

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ την πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ.

Στη φάση των «4» του φημισμένου Grand Slam η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Πέμπτης την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης που μέχρι στιγμής δεν είχε χάσει σετ στο φετινό τουρνουά, ενώ πλέον έχει να ξεπεράσει το Νο33 Κρεϊτσίκοβα για να βρεθεί στον τελικό.

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η Σβιόντεκ ξεκίνησε εξαιρετικά, με όπλο το σερβίς της έκανε το 1-0 και άνετα το 2-0 με μπρέικ στο σερβίς της Σάκκαρη. Η Μαρία «ξύπνησε», απάντησε άμεσα με μπρέικ και μετά από ένα όμορφο ράλι ισοφάρισε σε 2-2.

Από εκεί και πέρα οι δύο αθλήτριες, κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 4-4, όταν και η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το μπρέικ (5-4) εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σβιόντεκ και μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game, πήρε προβάδισμα με 1-0 σετ!

Στο δεύτερο σετ η Μαρία έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και εύκολα έφτασε στο 2-0 με την Πολωνή να τα έχει «χάσει» σε εκείνο το σημείο. Άμεσα κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω προβλήματος στο δεξί μηρό και όταν επέστρεψε μετά από μερικά λεπτά με δεμένο πόδι, μείωσε σε 2-1.

Τόσο η Ελληνίδα όσο και η Πολωνή, κράτησαν τα σερβίς τους στα επόμενα πέντε game (5-4), με την Σβιόντεκ ειδικά να παίζει τα ρέστα της για να μείνει στο παιχνίδι.

Η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα με 40-0 και παρά τους δύο πόντους που μείωσε σε 40-30 πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα