back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Π. Χρηστίδης: Η κυβέρνηση καταργεί εργασιακά κεκτημένα και γυρνάει τη χώρα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και την πορεία των εμβολιασμών, άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Χαρακτήρισε αμετανόητη τη ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έρχεται να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που βάζουν πρώτα και πάνω από όλα το προσωπικό τους όφελος και έχουν χρεοκοπήσει: «οι υπόλοιποι επιχειρηματίες τάσσονται και αυτοί κατά του νομοσχεδίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση βγάζει την μάσκα του κεντρώου και προωθεί την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας: «καταργεί εργασιακά κεκτημένα που κανένας δεν σκέφτηκε να καταργήσει» είπε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε πως «γυρνάει τη χώρα στις δεκαετίες του 50 και του 60 όπου οι ατομικές συμβάσεις ήταν στο χέρι του εργοδότη τις οποίες τώρα τις ξαναφέρνει στην επιφάνεια».
Όπως είπε ακόμα και την ψηφιακή κάρτα -που είναι ένα θετικό μέτρο το οποίο είχε ψηφιστεί το 2010- ο κ. Χατζηδάκης είπε πως θα εφαρμοστεί τμηματικά και ανά περιόδους. «Δηλαδή αν ψηφιστεί την Παρασκευή το νομοσχέδιο η ψηφιακή κάρτα δεν θα υπάρχει από την Δευτέρα. Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει και η δουλειά και η υπερωρία δεν θα μπορεί να καταμετράται με την ψηφιακή κάρτα»

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας ο κ. Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε ήδη από τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο σε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλά αντιθέτως άφηνε επιστήμονες να σπείρουν την αμφιβολία και δεν αντιμετώπισε τους μύθους. Τέλος επανέλαβε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για «υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υγειονομικών οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης» χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο να μην έχει ήδη προχωρήσει αυτό το μέτρο με ευθύνη του πρωθυπουργού και να λέει ότι θα το δούμε από Σεπτέμβριο»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα