back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλά στον Αθήνα 9.84 για την αποψινή συναυλία του στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Χαρούμενος και ενθουσιασμένος που επιστρέφει στη σκηνή για να τραγουδήσει και με έντονη την ανάγκη επικοινωνίας με το κοινό μετά από σχεδόν ένα χρόνο αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας, ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη για τη συναυλία που θα δώσει απόψε στις 9μμ στο Γκάζι, με την οποία και ξεκινά το φετινό πλούσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης.

«Η ”δίψα” που έχει ο κόσμος να ακούσει μουσική φαίνεται από το γεγονός ότι οι πρώτες συναυλίες όλων των συναδέλφων που ανακοινώθηκαν έγιναν sold out εν ριπή οφθαλμού. Πρέπει οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι η μουσική και η τέχνη δεν ”μεταδίδει” τον κορονοϊό, ειδικά όταν γίνεται με αυτόν τον τρόπο, τηρώντας δηλαδή όλα τα μέτρα προστασίας, τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και τη μειωμένη χωρητικότητα στους συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους. Όλοι θέλουμε να τραγουδήσουμε και να το ευχαριστηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, το αποψινό μουσικό του ταξίδι θα περιλαμβάνει πολλά και αγαπημένα δικά του τραγούδια, από την πλούσια δισκογραφία του των δεκαπέντε προσωπικών δίσκων αλλά θα έχει και πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού και εκπλήξεις.

«Έχουμε επιλέξει κάποια από τα τραγούδια που αγαπάτε εσείς και κάποια που αγαπάμε εμείς. Επίσης, θα τραγουδήσουμε και κομμάτια από τον τελευταίο μου δίσκο ”Στη χώρα των αθώων”, που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα και που για εμένα είναι ένας πολύ σημαντιός και συναισθηματικός δίσκος γιατί περιέχει λόγια του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου και του Οδυσσέα Ιωάννου αλλά και τα δύο τελευταία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου καθώς και τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Και φυσικά θα υπάρχουν και εκπλήξεις. Ελπίζω να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. Στην Τεχνόπολη η εξέδρα είναι εξαιρετική , είναι σκεπασμένη και ελπίζουμε ότι ακόμα και με βροχή η συναυλία θα γίνει κανονικά».

Όσο για τα σχέδιά του για το φετινό καλοκαίρι, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε επιδημιολογικό και γνωστοποίησε πως έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις καθώς και στην Κύπρο.

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και θα μπορέσει ο κόσμος να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Να ζήσουν λίγο καλύτερα και οι άνθρωποι της Τέχνης που ενάμιση χρόνο τώρα βάλλονται με κάθε τρόπο».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανάγκη δημιουργίας «τείχους ανοσίας», μέσω του εμβολιασμού λέγοντας: «Η αντίσταση κατά του εμβολίου είναι από αστεία έως επικίνδυνη. Τα εμβόλια μας προφύλαξαν από όλες τις πανδημίες τα τελευταία εκατό χρόνια και τώρα κάποιοι δυσανασχετούν. Πρόκειται περί ανοησίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα