back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Aυξάνεται το προβάδισμα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών έναντι των Πρασίνων

Διαβάστε επίσης

Οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) αυξάνουν το προβάδισμά τους κατά πέντε μονάδες έναντι των Πρασίνων στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το ποσοστό Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) ανέρχεται πλέον στο 27% (+2 σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), των Πρασίνων στο 22% (-2%), του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) παραμένει σταθερό στο 14%, όπως και επίσης του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) στο 14%, της Αριστεράς (Die Linke) στο 6% και του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 9%. Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 8%.

Το προβάδισμα της υποψήφιας καγκελάριου των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ έναντι των ανταγωνιστών της Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς μειώθηκε ξανά.

Σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδα, χάνει άλλες τρεις ποσοστιαίες μονάδες και πέφτει στο 21%. Ο Λάσετ ανεβαίνει στο 20% (+1%), ο Σόλτς καταγράφει επίσης άνοδο με 16% (+2%). Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την καγκελαρία, την Μπέρμποκ δήλωνε πως θα την ψήφιζε το 32% του συνόλου των ερωτηθέντων, έχει χάσει δηλαδή 11 ποσοστιαίες μονάδες εντός έξι εβδομάδων. Το 43% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να μην μπορεί να φανταστεί ότι θα επέλεγε έναν/μία από τους τρεις για την καγκελαρία εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή του/της.

Υπάρχουν Ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις για τους υποψηφίους υπάρχουν στην Ανατολική Γερμανία, όπου το 53% δεν θα επέλεγαν κανέναν από αυτούς.

Το 49% των Βαυαρών και το 49% του συνόλου των Γερμανών πολιτών οι οποίοι κατατάσσουν τον εαυτό τους στο πολιτικό κέντρο είναι εξίσου αρνητικό με τους Μπέρμποκ, Λάσετ και Σολτς.

Η Aναλένα Μπέρμποκ μπορεί να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη δική της κομματική βάση, αφού το 73% των υποστηρικτών των Πρασίνων θα την επέλεγε για καγκελάριο. Τον Όλαφ Σολτς θα επέλεγε το 60% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, ενώ τoν Άρμιν Λάσετ θα επέλεγε το 50% των υποστηρικτών των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU)

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα