back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Μπούγας: Ο εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εάν δεν τον διευκολύνει και απολυθεί, η απόλυση θα είναι άκυρη

Διαβάστε επίσης

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει και μέσα στους κόλπους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο γενικός γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.
Αναφορικά με τις ενστάσεις σε συγκεκριμένα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου που ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθύμιου, ο Γιάννης Μπούγας είπε ότι οι παρατηρήσεις δεν είχαν την μορφή ενστάσεων αλλά προτάσεων για την βελτίωση διατάξεων που αφορούν δύο άρθρα, το άρθρο 58 που αφορά στις υπερωρίες και το άρθρο 59 για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
«Το άρθρο 59 βελτιώνει το υφιστάμενο καθεστώς , ήδη από το 1990 υπάρχει νόμος με τον οποίο μπορεί ο εργοδότης, σε συνεννόηση με την συλλογική εκπροσώπηση των εργαζομένων, να διευθετεί τον χρόνο εργασίας έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το οκτάωρο σε εβδομαδιαία βάση ή σε εξαμηνιαία και να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι είτε με ρεπό είτε να μην δουλέψουν κάποιες μέρες. Ο νόμος λέει ότι κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου μπορεί  να εφαρμόσει το σύστημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας μετά από έγγραφη συμφωνία. Αυτό σημαίνει τι ο εργαζόμενος ατομικά έχει την ελευθερία να ζητήσει από τον εργοδότη του την διευθέτηση του χρόνου εργασίας» Σύμφωνα με τον γγ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ «εάν τον εργαζόμενο δεν τον διευκολύνει, δεν το υπογράφει και αν απολυθεί, η απόλυση θα είναι άκυρη. Αυτά είναι δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους» όπως είπε.

Σχετικά με τις απολύσεις υπογράμμισε ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι διατάξεις ευρωπαϊκών συμβάσεων που ορίζουν και τον τρόπο απόλυσης και τις συνέπειες της απόλυσης» 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα