back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεωνν στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιβεβαίωσε την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το

Σάββατο 12 Ιουνίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό θα ισχύει μόνο στα μαγαζιά όπου θα υπάρχουν καθήμενοι.

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης σε αεριζόμενες στοές ,όπου υπάρχουν δύο ελεύθερες διόδοι και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη μια και μισή τα ξημερώματα από τις 12 Ιουνίου , ενώ από την 1η Ιουλίου αποφασίστηκε η πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα,

890 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 448 καταγράφονται στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη .15 αθενείς κατέληξαν , 381(ένας) νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

Αύριο ,εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κάνουν το πρώτο self test οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει χρόνος ως την Κυριακή για επανέλεγχο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

 

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εγκρίθηκε επί της αρχής του το εργασιακό νομοσχέδιο.

Το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25,ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

 

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα , λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα , αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας . ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος,

ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες 48 μεγάλες πόλεις.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Στην αυριανή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι , οι δικαστικοί υπάλληλοι ,και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό- επισιτισμό .

Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια . Η απεργία θα ξεκινήσει απόψε τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει έως αύριο τα μεσάνυχτα ,παρότι κρίθηκε παράνομη με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά .θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες , ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Περισσότερα για την απεργία στο www.athina984.gr

«Eμείς προχωράμε στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εξαπολύσει δριμύτατες επικρίσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

 

«Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

“Γυρνάει τη χώρα στις δεκαετίες του 50 και του 60 όπου οι ατομικές συμβάσεις ήταν στο χέρι του εργοδότη, τις οποίες τώρα τις ξαναφέρνει στην επιφάνεια» ανέφερε στον Αθήνα 9,84 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

 

Καθ ολοκληρία αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες χαρακτηρίζει ο Νίκος Παππάς τις σε βάρος του κατηγορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες. Υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες διαψεύδονται όχι μόνο από τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάσθηκαν αλλά και από την κοινή λογική.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε σήμερα, ανακάλεσε αντίστοιχα διατάγματα που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να απαγορεύσει το κατέβασμα των εφαρμογών WeChat και TikTok.

Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο Εμπορίου να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο οι εφαρμογές αυτές συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Έγραψε ιστορία η Μαρία Σάκκαρη, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και την Πέμπτη αύριο θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές αύριο στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20 εως 28 βαθμοί Κελσίου.

21(ένας) βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα