back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων θα μετακινηθεί αύριο, το επιβατικό κοινό ,λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ και ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ταλαιπωρία περιμένει και τους οδηγούς εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος που αναμένεται στους κεντρικούς δρόμους.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στην αυριανή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι , οι δικαστικοί υπάλληλοι ,και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό- επισιτισμό .

Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια . Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων προκάλεσε η κήρυξη της απεργίας των ναυτεργατών ως παράνομης λίγες ώρες πριν από την αυριανή γενική Απεργία.

Η ΓΣΕΕ κάλεσε τους ναυτεργάτες να απεργήσουν υπό την συνδικαλιστική της κάλυψη και χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση πρόκληση και ράπισμα στη Δημοκρατία. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη σελίδα για τη δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της.

Παράλληλα, χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για αύριο ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος,

ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες 48 μεγάλες πόλεις. Περισσότερα για την απεργία στο www.athina984.gr

 

Εν τω μεταξύ

Το εργασιακό νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής του με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

«Eμείς προχωράμε στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν εξαπολύσει δριμύτατες επικρίσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

 

«Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

“Γυρνάει τη χώρα στις δεκαετίες του 50 και του 60 όπου οι ατομικές συμβάσεις ήταν στο χέρι του εργοδότη, τις οποίες τώρα τις ξαναφέρνει στην επιφάνεια» ανέφερε στον Αθήνα 9,84 ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals | Πύλες», η οποία φιλοξενείται στις αναμορφωμένες εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, παρέστη απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού της Βουλής των Ελλήνων και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 11 Ιουνίου.

 

Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιβεβαίωσε την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό θα ισχύει μόνο στα μαγαζιά όπου θα υπάρχουν καθήμενοι.

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης σε αεριζόμενες στοές ,όπου υπάρχουν δύο ελεύθερες δίοδοι και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη μια και μισή τα ξημερώματα από τις 12 Ιουνίου , ενώ από την 1η Ιουλίου αποφασίστηκε η πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα,

890 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 448 καταγράφηκαν στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη .15 ασθενείς κατέληξαν , 381(ένας) νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

Αύριο ,εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κάνουν το πρώτο self test οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει χρόνος ως την Κυριακή για επανέλεγχο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

 

Την άποψη ότι η Ν.Δ τα έχει πάει καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση του κόμματος.

‘Χρειαζόμαστε αξιοπιστία και ταυτότητα. Όχι στείρα αντιπολίτευση. Δεν χάνουμε τίποτα αν πούμε πως η Ν.Δ τα έχει πάει καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και ας της κάνουμε κριτική σε ολα τα άλλα” είπε χαρακτηριστικά.

 

Το Ισραήλ απαγόρευσε , με υπουργικό διάταγμα, το εμπόριο της γούνας ζώων στη μόδα και έγινε η πρώτη χώρα που υιοθετεί μια τόσο αυστηρή νομοθεσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές αύριο στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμοί Κελσίου.

19,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα