back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξενοφών Βεργίνης: Η ποιοτική τροφή είναι φάρμακο 

Διαβάστε επίσης

 

“Ασφαλή τρόφιμα τώρα για ένα υγιές αύριο” είναι το φετινό θέμα που επελέγη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Η ημέρα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των κινδύνων που απειλούν τα τρόφιμα, συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία, στην οικονομική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπολογίζεται ότι 600 εκατομμύρια – σχεδόν 1 στα 10 άτομα στον κόσμοαρρωσταίνουν αφού τρώνε μολυσμένα τρόφιμα και 420.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο.

«Μιλάμε για το ύψιστο αγαθό που ταυτίζεται απόλυτα με τον άνθρωπο, με την υγεία του, με την μακροζωία, με την ευημερία, δήλωσε ο πρώην βουλευτής Λευκάδας, πρόεδρος της εταιρείας «Eurofood Ποιότητα Α.Ε.», καθηγητής Ξενοφών Βεργίνης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου υπογράμμισε πως  «διαλέγοντας ποιοτικά τρόφιμα τότε διαλέγουμε το καλύτερο φάρμακο. Η ποιοτική τροφή είναι φάρμακο» 

Επισήμανε πως η Πολιτεία πρέπει να καταστήσει την ασφάλεια των τροφίμων ως προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία. «Η πολιτεία πρέπει, όχι μόνο να νομοθετεί αλλά και να ενεργοποιούνται οι θεσμοί ελέγχου, όχι μόνο όταν παρατηρούνται παραβάσεις που απλά καταγράφονται και προτείνονται ποινές αλλά αυτές οι ποινές να εκτελούνται. Μόνο έτσι θα διατηρηθεί το γενικό πλαίσιο υγείας σε υψηλά επίπεδα» 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα