back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαριανίνα Κριεζή

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/6 ΣΤΙΣ 21.00

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΚΡΙΕΖΗ

Τραγουδούν:
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Γιώργης Χριστοδούλου

Συμμετέχει η Ελένη Δήμου

Παρουσιάζουν ο Χρήστος Παπαμιχάλης και η Αριστέα Γιάννου

[su_image_carousel source=”media: 421234,421236,421237,421238,421240,421241″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” captions=”yes” autoplay=”3″]

Στην ένατη στη σειρά Συναυλία στο Ραδιόφωνο αφήνουμε να πετάξουν στον ραδιοφωνικό αέρα ροζ πουλιά φλαμίνγκο και καναρίνια, γαλάζιες κιθάρες και μπιγκόνιες, σερβίρουμε Τσάι Γιασεμιού, κάνουμε βόλτες στο Σαλούν και στην Πλατεία Αμερικής, φυσάμε το Χρυσαλιφούρφουρο, βάζουμε στο ποτήρι του καθρέφτη μια οδοντόβουρτσα σκληρή και βλέπουμε τη Σερενάτα να κάνει για πάντα βόλτες!

Η ένατη Συναυλία στο Ραδιόφωνο είναι αφιερωμένη στην Μαριανίνα Κριεζή που από τη Λιλιπούπολη και το Σαμποτάζ μέχρι το Περίπου και Τσάι Γιασεμιού και το Προσωπικά και το Η ζωή είναι γυναίκα και πάει λέγοντας,

«ζωγράφισε» με εικόνες, χρώματα και λέξεις γεμάτες συγκίνηση το ελληνικό τραγούδι. Και το άλλαξε. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι στο ελληνικό τραγούδι υπάρχει μια εποχή πριν το λεκτικό σύμπαν της Μαριανίνας και άλλη μια αμέσως μετά από αυτό.

“Έγραφα κάτι στιχάκια για μαγιονέζες, που άρεσαν μόνο στον μπαμπά μου και σε έναν άλλον” έχει πει. Προφανώς αυτός ο «…ένας άλλος» γίναμε εμείς, οι πάρα πάρα πολλοί άλλοι!

Ανάμεσα σε αυτούς τους …άλλους και η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου που ανεβαίνουν στην σκηνή του Σταυρού του Νότου για αυτό το αφιέρωμα στην Μαριανίνα Κριεζή. Η ιδιαίτερη σχέση και των δύο τους με τα τραγούδια της είναι προφανής. Πάντα τα επιλέγουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, η Ανδριάνα έχει τραγουδήσει και την εξαιρετικά επιτυχημένη διασκευή που έχει κάνει ο Άκης Κατσουπάκης (ο οποίος έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις σε αυτό το αφιέρωμα) στην “Σερενάτα”, ενώ η ιδιαίτερη σχέση του Γιώργη Χριστοδούλου με την Αρλέτα τον κάνει οικογένεια των τραγουδιών της Μαριανίνας.

Από αυτό το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και η φωνή που έχει τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση δεκάδες στίχους της. Η Ελένη Δήμου από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και την πρώτη συνεργασία τους με τις μουσικές του Λάκη Παπαδόπουλου μέχρι και σήμερα, είναι μία από τις ιδανικές ερμηνεύτριες των στίχων της Μαριανίνας Κριεζή.

Κυριακή 13 Ιουνίου στις 21:00 βγάζουμε στον αέρα του Αθήνα 9. 84 το στιχουργικό σύμπαν της Μαριανίνας Κριεζή. Το ακούτε ζωντανά από τους 98, 3 και το βλέπετε μέσα από το σαίτ μας www.athina984.gr αλλά και από το κανάλι μας στο You Tube!

Ετοιμαστείτε γιατί «…η Αθήνα θα ανάβει σαν μεγάλο καράβι που θα ‘σαι μέσα κι εσύ»!

Ορχήστρα:
Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, ενορχηστρώσεις
Δημήτρης Σιάμπος: κιθάρες
Βασιλική Μαζαράκη: βιολί
Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο
Μαρίνα Τσοκάνη:πιάνο

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site.

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test.

Τραγουδούν: Ανδριάνα Μπάμπαλη – Γιώργης Χριστοδούλου
Συμμετέχει η Ελένη Δήμου

Παρουσιάζουν ο Χρήστος Παπαμιχάλης και η Αριστέα Γιάννου
Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: PROSPERO https://prospero.com.gr/

Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης
Ήχος: Νίκος Λαγός
Ήχος Stage: Σωτήρης Παπάκος Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια σκηνικού: Δημήτρης Γρηγοριάδης
Κινηματογράφηση: Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη
Συνεργείο – Streaming: Lights on Mics
Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης

Social Media: Softly.gr
Photo credits: Αντώνης Θεοδωρίδης
Επικοινωνία: Γραφείο Τύπου Αθήνα 9,84

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.


 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα