back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Καλαμπόκας: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος σε παιδιά στο 2ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Για τη σημαντική δράση του Δήμου Αθηναίων που αφορά στη διενέργεια δωρεάν καρδιολογικών ελέγχων σε παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους», μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων Μανόλης Καλαμπόκας.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, ο καρδιολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου, στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Χανίων 4β) και στις 19 και 20 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ).

Ο κ. Καλαμπόκας, μέσω του σταθμού της πόλης απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς παιδιών από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία να σπεύσουν να εξεταστούν τα παιδιά τους από εξειδικευμένους γιατρούς για την ανεύρεση πιθανού προβλήματος στο καρδιαγγειακό σύστημα.

«Περίπου 800-1000 παιδιά ετησίως σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόβλημα με συγγενή καρδιοπάθεια και απλά χρειάζεται να κλείσουν το ραντεβού τους. Καλώ όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά να εξεταστούν. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί πολλές μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο να μη το γνωρίζουμε», τόνισε.

Διευκρίνισε δε, ότι σε περίπτωση που βρεθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα και κάποιο παιδί απαιτηθεί να χειρουργηθεί, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο συνολικό πλαίσιο αναβάθμισης των Δημοτικών Ιατρείων της πόλης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας την σημασία της πρόληψης για την υγεία όλων μας.

«Έχουν γίνει προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιδιορθώσαμε και αναβαθμίσαμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχουμε πλέον πολλά και σύγχρονα μηχανήματα και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εντελώς δωρεάν, μόνο με ένα ραντεβού, για ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων. Επίσης, πραγματοποιούμε δράσεις που ενισχύσουν την πρόληψη η οποία όχι μόνο σώζει ζωές αλλά αποτελεί και τρόπος ζωής. Με απλές εξετάσεις μπορούμε να προλάβουμε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις».

* Για δηλώσεις συμμετοχής για τις καρδιολογικές εξετάσεις για παιδιά στο Δημοτικό Ιατρείο που εξυπηρετεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά από 09:00-19:00μμ:

Σάββατο 12/6 και Κυριακή 13/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Κυψέλη

Τηλέφωνο: 210-8836200

Σάββατο 19/6 και Κυριακή 20/6 (09:00 π.μ. -19:00 μ.μ.)

2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Νέος Κόσμος

Τηλέφωνο: 210 9239865

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα