back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

EY ZHN 07-06-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 27-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥ ΖΗΝ 22-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-03-2024

Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν και το άγχος των μαθητών… χτυπά κόκκινο

Ενα από τα βασικότερα ζητήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, είναι η διατροφή που θα πρέπει να ακολουθεί το παιδί.

Οι ειδικοί λένε ότι τώρα δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας. Αν συνηθίζει να τρώει πίτσες, σουβλάκια, και παγωτά, αυτό δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσει να τρώει σαλάτες, όσπρια, χυμούς και φρούτα, γιατί αυτό θα το φορτώσει με ένα επιπρόσθετο στρες.

Την περίοδο της προετοιμασίας, καλό είναι το παιδί να κρατάει ένα σταθερό αριθμό γευμάτων, προκειμένου να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του, καθώς είναι το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ακόμη κι αν δεν έχει πολύ όρεξη να φάει, ας κάθεται στο τραπέζι, και ας τρώει μικρή ποσότητα. Επιπλέον να μην παραλείπει τα ενδιάμεσα σνακ, δεκατιανό δηλαδή και απογευματινό.

Η ενυδάτωση αποτελεί βασικό κομμάτι της υγείας ενός ατόμου ιδιαίτερα των παιδιών τώρα που διαβάζουν. Μία σύσταση είναι οι χυμοί και τα smoothies, γιατί αυτά εκτός των υγρών, προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν και στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, αλλά και στην καλή υγεία του εγκεφάλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα