back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρεις διαδικτυακές διαλέξεις της Ακαδημίας Αθηνών την Τετάρτη 9 Ιουνίου

Διαβάστε επίσης

Κύκλος διαδικτυακών ομιλιών «Λαογραφικά αρχεία και επιτόπιες έρευνες» του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας

«Πολιτισμική διαμεσολάβηση και συνηγορία: Κριτικές παρατηρήσεις για το έργο της Λαογραφίας στην υπηρεσία της κοινότητας» (Γ. Βοζίκας, 9/6/2021)

Στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών ομιλιών με θέμα «Λαογραφικά αρχεία και επιτόπιες έρευνες» του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα δοθεί ομιλία του Γιώργου Βοζίκα, κύριου ερευνητή, με θέμα «Πολιτισμική διαμεσολάβηση και συνηγορία: Κριτικές παρατηρήσεις για το έργο της Λαογραφίας στην υπηρεσία της κοινότητας. Tο ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ερευνώ – μαθαίνω – ανακαλύπτω την πόλη μου” (Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας – Δήμος Ηλιούπολης 2012-2013)».
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ώρα 18.30 – 20.00.
Για τον σύνδεσμο συμμετοχής (Zoom) παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα. Το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου ομιλιών είναι διαθέσιμο εδώ.
Επιστημονικός υπεύθυνος: Ευάγγελος Καραμανές
Οργανωτική Επιτροπή: Ζωή Μάργαρη, Ιωάννης Καραχρήστος, Παρασκευάς Ποτηρόπουλος
Γραμματεία-επικοινωνία: Ανθούλα Μπάκολη Email: [email protected] Τηλ.: 2103664751

 

Έκτος θεματικός κύκλος της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας
Αλεξάνδρα Ροζοκόκη: «Η μορφή της Ελένης στην ελληνική λογοτεχνία» (9/6/2021, 5-7 μ.μ.)
Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ, μία μηνιαία σειρά διαλέξεων, φιλοδοξεί να αναβιώσει την κουλτούρα λόγου και διαλόγου η οποία είναι συνυφασμένη από αρχαιοτάτων χρόνων με την πολιτισμική ταυτότητα, την καλλιτεχνική ιδιοσυστασία και την πνευματική ιδιοπροσωπία της Αθήνας. Η ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑ φιλοξενεί ομιλητές εγνωσμένου κύρους, φιλολόγους και άλλους επιστήμονες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού ή της πολιτικής, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας σκέψεις γύρω από τη χρησιμότητα της Κλασικής Φιλολογίας και τη σύνδεσή της με τον κόσμο γύρω μας. Επιπλέον, προσφέρει τον λόγο σε πολιτιστικά ενήμερους και μορφωτικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας ώστε να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για ό,τι απασχολεί τη φιλολογία και τον πολιτισμό ευρύτερα.
Ο έκτος θεματικός κύκλος διαλέξεων που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 17.00-19.00, φιλοξενεί ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Ροζοκόκη (Ερευνήτριας Α΄ στο Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας), με τίτλο «Η μορφή της Ελένης στην ελληνική λογοτεχνία».
Την εκδήλωση συντονίζουν οι ερευνητές Μαρία Κανέλλου και Νίκος Μανουσάκης, Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.
Ο σύνδεσμος παρακολούθησης του τρίτου θεματικού κύκλου. Η περίληψη είναι διαθέσιμη εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε τη σελίδα της ΛΟΓΟ-ΔΗΜΙΑΣ ή/και να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της, Αλεξάνδρα Ροζοκόκη ([email protected]) και Ανδρέα Σεραφείμ ([email protected]), Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας.
Μηνιαίο σεμινάριο του Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας
Ξ. Μπουρλογιάννη: “Από το «φαίνεται» στην εικόνα: η φαντασία στον Θεαίτητο και στον Σοφιστή του Πλάτωνα” (9/6/2021, 5-7 μ.μ.)
Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου Φιλοσοφίας, οργανώνει διάλεξη με ομιλήτρια την κυρία Ξανθίππη Μπουρλογιάννη (Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Durham) και με θέμα: Από το «φαίνεται» στην εικόνα: η φαντασία στον Θεαίτητο και στον Σοφιστή του Πλάτωνα.
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, 17.00-19.00
μέσω της εφαρμογής Zoom στον σύνδεσμο.
Η περίληψη είναι διαθέσιμη εδώ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα