back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αστυνομικός νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες για 2.000 ευρώ το μήνα

Διαβάστε επίσης

Με 2.000 ευρώ τον μήνα ενοικίαζε αστυνομικός τον υπηρεσιακό ασύρματο σε δύο Ρομά οι οποίοι όπως αποδείχθηκε διέπρατταν κλοπές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας που προχώρησε στη σύλληψη των δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης ο αστυνομικός καθώς και ένα ακόμα άτομο που φέρεται να είχε τον ρόλο του μεσάζοντα για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα