back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών ανοίγει τις πύλες της στις 6 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Μια ραδιοφωνική βόλτα μέχρι το υπέροχο νησί των Σπετσών όπου φέτος ανοίγει τις πύλες της η διεθνών προδιαγραφών θερινή Μουσική Ακαδημία, η οποία θα εδρεύει στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΑΚΣΣ), έκανε ο Αθήνα 9.84 και η Αφροδίτη Παπακαλού η οποία συνομίλησε με τον κ. Λεόντιο Πορτοκαλάκη, μέλος του ΔΣ της Σχολής.

Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, η οποία ξεκινά τη δραστηριότητά της στις 6 Ιουλίου, με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών της, αποτελούν ένα πραγματικό ”κόσμημα”, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, δίπλα στη θάλασσα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πορτοκαλάκης, πρόκειται ουσιαστικά για μια πρότυπη εκπαιδευτική πλατφόρμα, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο θα συμμετέχουν σε Master Classes στα οποία θα διδάσκουν διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες/καθηγητές, αρχικά σε βασικά όργανα τα οποία έχουν επιλεγεί όπως είναι το βιολί, το βιολοντσέλο, το φλάουτο, το τρομπόνι αλλά και στο τραγούδι και μέσω αυτών θα μπορέσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Υπογράμμισε πως αυτή η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί με πολύ αγάπη από όλους: «Αυτή τη στιγμή, η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Όλες οι τάξεις έχουν κλειστεί από μαθητές από όλο τον κόσμο, από το Ισραήλ, την Αμερική, τη Ρωσία και παραμένουν ελάχιστες θέσεις οι οποίες αναμένουμε ότι θα συμπληρωθούν άμεσα».

Εκτίμησε δε πως η ίδρυση της θερινής Μουσικής Ακαδημίας, θα συμβάλει στην περαιτέρω προβολή του ιστορικού νησιού των Σπετσών αλλά και της Ελλάδας, διεθνώς.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι «θα πραγματοποιηθούν τρεις συναυλίες σε κεντρικά σημεία των Σπετσών προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά αυτό το καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο ευελπιστούμε να θέσει τις βάσεις για μια διαχρονική θεμελίωση αυτού του θεσμού στις Σπέτσες».

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.maakss.com/admissions.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα