back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Ο ρόλος του Αθήνα 9.84 υπερβαίνει τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οι εκπομπές και τα δελτία παραπέμπουν σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης

Διαβάστε επίσης

Ο σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84 έχει γενέθλια. Συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, από τις Μαΐου του 1987, σηματοδοτώντας την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στις εκπομπές του, δημοσιογράφοι παραγωγοί και καλεσμένοι, θυμούνται και θυμίζουν ραδιοφωνικές ιστορίες του παρελθόντος συνομιλώντας με παλαιότερους συνεργάτες, αλλά και στελέχη του Αθήνα 9.84.

Αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου, θα το ζήσουμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, εκπέμποντας ζωντανά πρόγραμμα από τη Πλατεία Συντάγματος 6 το πρωί με 8 το βράδυ. Από τις 9πμ. έως τις 3μμ. μαζί μας στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για όσους θέλουν να αφιερώσουν λίγα λεπτά από τη ζωή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του ΕΣΥ.

Από τους πρώτους που δήλωσαν παρόντες στο πείραμα της μη κρατικής ραδιοφωνίας, ήταν και ο βουλευτής Θοδωρής Ρουσσόπουλος, που μίλησε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Νεαρός δημοσιογράφος, επελέγη να στελεχώσει την Επιτροπή Προγράμματος του νεοσύστατου τότε πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, με πρόγραμμα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

«Ο ρόλος του Αθήνα 9.84 εξ αιτίας της πρωτοπορίας του, υπερβαίνει τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Μετέδωσε δελτία ειδήσεων σε διαφορετικές γλώσσες για ανθρώπους που μένουν στην Αθήνα και ενημερώνει για τοπικά θέματα, αλλά για μένα θα είναι ο σταθμός που με ενημερώνει για τα πάντα. Ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του, αισθάνομαι πως έχω να κάνω με ένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης. Μπαίνει στο αυτοκίνητο, στο σπίτι μου και μου δίνει με αντικειμενικότητα μια σφαιρική εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν.»

Εξηγώντας ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος το χαρακτηρισμό του Αθήνα 9.84 ως …άνοιξη της Ραδιοφωνίας, είπε πως «ήταν μια ευχάριστη εισβολή στη καθημερινή ζωή των Αθηναίων. Γιατί έριξε φως σ ένα κόσμο ενημέρωσης που έως τότε φάνταζε απόμακρος και σκοτεινός.»

Και θυμήθηκε μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αναστάση Παπαληγούρα που διαγράφηκε από τη ΝΔ λόγω ενός άρθρου του που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» και το ίδιο βράδυ φιλοξενήθηκε στον Αθήνα 9.84 για να πει την άποψή του. «Αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο, τότε δεν ήταν σύνηθες. Είναι η συνεισφορά του 9.84 στην πολυφωνία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα