back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για το εργατικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Στις 11 το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασιστούν οι αντιδράσεις της Συνομοσπονδίας Εργατών απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή και τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν “αντεργατικό και αντικοινωνικό”.

Όπως εκτιμάται, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα προτείνει την πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίου την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου και όχι την Πέμπτη, όπως έχουν αποφασίσει οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εντωμεταξύ, σήμερα στις 6 το απόγευμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, εξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μια ώρα νωρίτερα (10 πμ), στα Προπύλαια.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα πλοία την Πέμπτη θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένονται ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην απεργία, συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα