back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεωργαντάς: Εντός της εβδομάδας το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αλλά και για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στη χώρα μας, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στην τηλεόραση του ΜEGA.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα την 1η Ιουλίου, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως στην Ελλάδα θα είναι έτοιμο ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ δήλωσε πως εξετάζεται η κατάργηση των self – test στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, υπάρχει η σκέψη, οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να μην ξανά διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικό τεστ από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, κάτι που όπως είπε ζητούν οι επιστήμονες.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, από χθες, στην Ελλάδα δύο εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε.

Σχετικά με το χθεσινό άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 30-34, κλείστηκαν σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά περισσότερα από 110.000 ραντεβού σε μία μέρα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Επιπλέον, γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα