back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πρεμιέρα» για θέατρο και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους

Διαβάστε επίσης

Κάτω από αυστηρά μέτρα ξεκινούν και πάλι από σήμερα συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους.

Η επιστροφή του κοινού στα πολιτιστικά δρώμενα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας, θερμομέτρηση, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και περιορισμένος αριθμός θεατών.

Συγκεκριμένα:

Η πληρότητα θα είναι στο 50% μόνο με καθήμενους και όχι όρθιους θεατές

Δεν θα υπάρχουν διαλείμματα

Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου όπως τα καμαρίνια

Τα κυλικεία και τα μπαρ των χώρων για τις παραστάσεις και τις συναυλίες θα λειτουργούν μόνο πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και φυσικά απαγορεύεται ο συνωστισμός

Είναι υποχρεωτική η ταξιθεσία προκειμένου οι θεατές να καθίσουν στις θέσεις τους, αλλά και να αποχωρήσουν από τους χώρους αυτούς

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή του κόσμου στην ουρά, κατά την είσοδο και την έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργείται συνωστισμός ούτε στα πάρκινγκ

Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Την επόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, ενώ την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των γυμναστηρίων αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της επιτροπής λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν σήμερα.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το όριο των ατόμων σε δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις σε κτήματα. Το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τις έντονες αντιδράσεις, εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για την εστίαση .

Δευτέρα 7 Ιουνίου ακολουθούν τα εξής:

Οίκοι Ανοχής: Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020
Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο
Εστίαση: Λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας
Λούνα παρκ- εμποροπανηγύρεις κλπ : Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου
Παιδότοποι: Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο

Εστίαση μετά μουσικής σήμερα και αύριο 

Εστίαση μετά μουσικής απόψε και αύριο στην Αθήνα. Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης ανακοίνωσε ότι Παρασκευή και Σάββατο από τις 9 το βράδυ καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ θα λειτουργήσουν με μουσική, καταγγέλλοντας ότι το μέτρο απαγόρευσής της επηρεάζει τη λειτουργία και επιβίωση των επιχειρήσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα