back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνθηκαν 400 πλαστικά βαρέλια και 15 τόνοι πλαστικών διχτυών

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 400 πλαστικά βαρέλια και πάνω από 15 τόνοι κατεστραμμένων πλαστικών διχτυών απομακρύνθηκαν από το βυθό της θάλασσας, στις εκβολές του ποταμού Λουδία, στις περιοχές του Δέλτα Αξιού και της παραλίας των Αλυκών Κίτρους, στο πλαίσιο επιχείρησης καθαρισμού που ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιχείρηση «Καθαρές Ακτές, Καθαρός Θερμαϊκός» στοχεύει στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε προστατευόμενους από διεθνείς συνθήκες υγροβιοτόπους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τη διευκόλυνση των μυδοκαλλιεργητών στην άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, αλλά και την ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων με την αξιοποίηση των καλών πρακτικών της κυκλικής οικονομίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ ενώ στη δράση συμμετέχουν επίσης η βραβευμένη από τον ΟΗΕ το 2019 και το 2020 «Ενάλεια», η Ελληνική Διαχείριση Απορριμμάτων ΑΕ (ΕΛΔΙΑ ΑΕ), και δεκάδες εθελοντές ψαράδες και οστρακοκαλλιεργητές από τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης συνέβαλαν μέλη του Οστρακοκαλλιεργητικού Συλλόγου Κυμίνων -Μαλγάρων «Ποσειδών», του Αλιευτικού – Μυδοκαλλιεργητικού Συλλόγου Δ. Δέλτα « Ο ΑΞΙΟΣ» και του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρύγιαλου Πιερίας.

Οι επεμβάσεις καθαρισμού θα συνεχιστούν με κορύφωση την 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος), καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν σχεδόν 30 ακόμη τόνοι πλαστικών, που ρυπαίνουν τη θάλασσα και τις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα