back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Κολλάτος: Η ανάπλαση των λόφων της Αθήνας, στοίχημα απέναντι στον πολίτη

Διαβάστε επίσης

 

Στη φορτωμένη ατζέντα της καθημερινότητας του Δήμου Αθηναίων κυριαρχούν οι ανάγκες της πόλης, των πολιτών και η αντιμετώπισή τους.

Τα Σαββατοκύριακα -και όχι μόνον- οι εγκλωβισμένοι σε σπίτια και γραφεία Αθηναίοι θα μπορούσαν να κάνουν βόλτες και να χαλαρώνουν στους λόφους και στις γύρω από αυτούς περιοχές. Με ένα χυμό ή ένα καφέ στο χέρι και προορισμό την κορυφή για θέα από τον Λυκαβηττό, ως τον Πειραιά, θα ήταν ένα εξαίρετο σενάριο, εάν δεν μεσολαβούσε η εικόνα που παρουσιάζουν κάποιοι από αυτούς. Χρειάστηκε η αλλαγή της δημοτικής αρχής, αλλά ενδεχομένως και δοκιμασία της πανδημίας, προκειμένου να επανέλθει η συζήτηση και να σημάνει για άλλη μια φορά το καμπανάκι.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη για τη καθημερινή προσπάθεια να κερδηθεί το στοίχημα της ριζικής ανάπλασης, συντήρησης και περιποίησης των λόφων, αλλά και των συντριβανιών στις πλατείες, στο πλαίσιο ευρύτερης σειράς παρεμβάσεων του Δήμου, όπως στην περίπτωση της Ομόνοιας ή της αποκατάστασης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της Αθήνας.

«Οι λόφοι και η ανάπλασή τους είναι ένα στοίχημα απέναντι στον πολίτη που θέλει καθαρούς και περιποιημένους χώρους αναψυχής. Η συντήρησή τους γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται.
Όμως, έλειπαν οι διαχειριστικές μελέτες, με τις οποίες αποτυπώθηκαν οι λόφοι στη σημερινή τους μορφή, όπως και το πως θα πρέπει να γίνουν, χωρίς βέβαια να πειράξουμε το αστικό πράσινο. Είναι βασικό να εξεταστούν οι προοπτικές κάθε λόφου, προκειμένου να βάλουμε τάξη στο τοπίο.

Ειδικά ο καθαρισμός του λόφου του Λυκαβηττού, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Όσο για τα σιντριβάνια της Αθήνας, έχουμε παραδώσει μέχρι τώρα 20 από τα 50 που υπάρχουν στην πόλη και θα συνεχίσουμε με στόχο να επαναλειτουργήσουν μετά από χρόνια εγκατάλειψης και να αλλάξουν την ψυχολογία των κατοίκων.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα