back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Γεραπετρίτης: Εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών-εντός Ιουνίου-και για τους 18 και άνω, θα ξεκινήσει η συζήτηση για προνόμια και κίνητρα στους εμβολιασθέντες

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών-εντός Ιουνίου-και για τους 18 και άνω, να ξεκινήσει η συζήτηση για προνόμια και κίνητρα στους εμβολιασθέντες, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο με την Κατερίνα Παπαβασιλείου. 
Πρόσθεσε μάλιστα πως πιθανόν να τεθεί με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο και ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους εργάζονται σε υγειονομικές μονάδες.
Συγκεκριμένα είπε πως “αποτελεί βαθύτατη πολιτική και ηθική συζήτηση εκείνοι που εργάζονται σε κρίσιμα ιδρύματα για τη χώρα να έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει τείχος ανοσίας”.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στους εμβολιασμούς των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας καθώς ήδη έχουν εμβολιαστεί όλα τα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους: “Σε β΄φάση θα εμβολιαστούν και οι κάτοικοι των νησιών που έχουν πάνω από 10.000 κατοίκους τα οποία είναι σαφώς λιγότερα. Αυτό έγινε για επιχειρησιακούς λόγους καθώς αναμένουμε τα μονοδοσικά εμβόλια της j&j ως το τελος του μήνα. Συνεπώς δεν υπάρχει καθυστέρηση, πάμε καλά και εκτιμούμε πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί 5 εκατ. πολίτες και θα έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας”
Παράλληλα εκτίμησε πως τα σελφ τεστ θα συνεχιστούν για έναν μήνα ακόμα τονίζοντας πως για όλο το διάστημα αυτό δεν θα παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα επάρκειας.

Όσον αφορά στο θέμα της εγκληματικότητας με αφορμή και την υπόθεση στα Γλυκά Νερά ο κ. Γεραπετρίτης  είπε πως “η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα τα ποσοστά στη χώρα μας είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο” 

Ο υπουργός Επικρατεία αναφερόμενος σχετικά, επεσήμανε πως αφενός θα υπάρξει οργανική και λειτουργική αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ. αφετέρου προανήγγειλλε σύντομα “τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και αλλαγές στην έκτιση ποινών που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα μπορούν πλέον οι εγκληματίες να “βγαίνουν” έτσι  όπως βγαίνουν τώρα”
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα