back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλη νίκη 4-1 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στη Λεωφόρο

Διαβάστε επίσης

Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε στο ντέρμπι “αιωνίων”, αλλά πάντα ένα τέτοιο παιχνίδι έχει τη δική του σημασία. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε 4-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Οι “ερυθρόλευκοι” μία εβδομάδα πριν τον τελικό με τον ΠΑΟΚ έδειξαν πως η διαφορά ποιότητας από τον μεγάλο τους αντίπαλο είναι πολύ μεγάλη και το 1-4 είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πάντως και οι “πράσινοι” παρά τις πολλές τους απουσίες πάλεψαν το ματς, είχαν δοκάρι, χαμένο πέναλτι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Γενικά έγινε ένα πολύ ωραίο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες από αυτά που κάποιος αντικειμενικός το παρακολούθησε με μεγάλη ευχαρίστηση με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ωραίο θέαμα.

Αν και αυτό που προέκυπτε από την τελευταία δοκιμή ήταν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα κρατούσε τους περισσότερους βασικούς για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ, τελικά στην πράξη άλλο έγινε. Ο Πορτογάλος προπονητής παρέταξε στο ντέρμπι με τους “πράσινους” μία ενδεκάδα με πλειοψηφία βασικών. Καλογερόπουλος, Σεμέδο και Εμβιλά συνέθεσαν την τριάδα στην άμυνα παίζοντας στην επίθεση με Ελ Αραμπί, Μασούρα στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή. Ο Συλαϊδόπουλος από την άλλη αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και έπαιξε με τερματοφύλακα τον Χριστογεώργο και τετράδα στην άμυνα τους Μολό, Καραγιάννη, Βέλεθ, Σάντσες. Ο Μακέντα ήταν ο μοναδικός προωθημένος για το “τριφύλλι” με τον Βιγιαφάνες, τον Ιωαννίδη και τον Μπουζούκη να κινούνται πίσω του.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με έναν “τρελό” ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει κεφάτος στο γήπεδο, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός να του δείχνει ότι η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Στο 5΄έχασαν ευκαιρία με τον Μπουζούκη οι “πράσινοι” και στο 7′ ο Ολυμπιακός σε μία υποδειγματική κόντρα επίθεση βρήκε γκολ με τον Μασούρα έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί. Στο 12′ η πίεση των πρωταθλητών απέδωσε και έβγαλαν νέα κόντρα με τον Χασάν να τροφοδοτεί τον Μασούρα και αυτός να κάνει το 0-2. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε πολλά προβλήματα σε μία επιθετική τριπλέτα που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 14′ ήρθε και τρίτο γκολ με τον Χασάν, αλλά ο Έκμπεργκ συμβουλεύτηκε το VAR και γύρισε τη φάση πίσω δίνοντας πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Σα. Ο Βιγιαφάνες ανέλαβε την εκτέλεση και ο Σα έπεσε στη δεξιά του γωνία διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα του.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να μπει στο ματς και στο 18′ είχε και δοκάρι με τον Ιωαννίδη. Ο Ολυμπιακός όσο καλός ήταν επιθετικά άλλο τόσο προβληματικός ήταν στην άμυνα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε και το ματς φάνηκε να ισορροπεί. Οι “πράσινοι” από την πλευρά τους αντιλήφθηκαν ότι θα έπρεπε να βάλουν περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι τους για να περιορίσουν την επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έβγαζαν πίεση προς τους αντιπάλους τους και κάπως έτσι στο 38′ ο Μασούρας πήρε τη μπάλα από τον Μαουρίσιο, τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί κι εκείνος έκανε το 0-3. Ο Καμαρά στα χαφ και η τριάδα της επίθεσης των “ερυθρόλευκων” έκαναν όλη τη διαφορά, ενώ από τους “πράσινους” πάλευαν οι Μπουζούκης, Βιγιαφάνες.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με αλλαγή με τον Λαλά να περνάει στη θέση του Ρέαμπτσιουκ. Πάντως οι ποδοσφαιριστές του Συλαϊδόπουλου έδειχναν να πατάνε πιο καλά στο γήπεδο και στο 48′ ο Σα πρόλαβε τον Μακέντα πριν εκείνος εκτελέσει. Οι “πράσινοι” έδειχναν να πατάνε πιο καλά στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε βγάλει το πόδι από το γκάζι. Παρόλα αυτά στο 51′ ένα ισχυρό σουτ του Εμβιλά απέκρουσε Χριστογεώργος και στο 53′ ήρθε το ωραίο γκολ του Μαουρίσιο για να μειώσει σε 1-3.

Ο Ολυμπιακός με τα τρία γκολ του πρώτου μέρους είχε την ευχέρεια να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς δεν έπαιζαν με την ίδια ένταση, αλλά ακόμα κι έτσι εκείνοι ήταν που έδειχναν ότι μπορούσαν να φτιάξουν πολύ πιο εύκολα ευκαιρίες. Από ένα σημείο και μετά το ματς απέκτησε ξανά έναν… τρελό ρυθμό. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με τις άμυνες να έχουν προβλήματα και κέντρο να μην υπάρχει. Στο 72′ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-3 με τον Ιωαννίδη και τον Βιγιαφάνες, αλλά πρώτα ο Σα και στη συνέχεια τα σώματα των αμυντικών κράτησαν το 1-3. Δευτερόλεπτα μετά ο Ολυμπιακός εκδήλωσε μία υποδειγματική αντεπίθεση με τον Φορτούνη να τροφοδοτεί τον Ανδρούτσο, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-4. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μαζέψει το σκορ, αλλά χωρίς να τα καταφέρει, ενώ ο Ολυμπιακός έψαξε και πέμπτο γκολ. Το 1-4, όμως, έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού ρέφερι.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Έκμπεργκ (Σουηδία)

Σκόρερ: 7′ Μασούρας, 12′ Μασούρας, 38′ Ελ Αραμπί, 53′ Μαουρίσιο, 72′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 16′ Σα, 31′ Σάντσες, 41′ Ρέαμπτσιουκ, 50′ Μολό, 59′ Βιγιαφάνες, 81′ Καλογερόπουλος, 83′ Μπουχαλάκης, 90+1 Βιγιαφάνες

Κόκκινη: 90+1 Βιγιαφάνες

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος – Μολό, Καραγιάννης, Βέλεθ, Σάντσες – Αλεξανδρόπουλος (67′ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78′ Τζαβίδας), Μπουζούκης (62′ Καρλίτος) – Ιωαννίδης (78′ Αϊτόρ), Βιγιαφάνες, Μακέντα (67′ Ενγκμπακοτό)

Ολυμπιακός: Σα – Σεμέδο, Εμβιλά (78′ Μπρούμα), Καλογερόπουλος – Ανδρούτσος Ρέαμπτσιουκ (46′ Λαλά), Μπουχαλάκης Καμαρά (70′ Σίλβα) – Μασούρας (71′ Φορτούνης), Χασάν (89′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα