back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευγ. Βασιλικός: Το ρεαλιστικό σενάριο είναι ο τουρισμός στην Αττική τη φετινή σεζόν να αγγίξει τα περσινά επίπεδα 

Διαβάστε επίσης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος του τουρισμού αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας  της  Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, κ. Ευγένιος Βασιλικός μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση του κλάδου, εκτιμώντας παράλληλα ότι το ρεαλιστικό σενάριο, είναι ο τουρισμός στην Αττική τη φετινή σεζόν, να αγγίξει τα περσινά επίπεδα.

«Μακάρι να είναι θετικά τα πράγματα. Η Αθήνα έχει περάσει πολύ δύσκολα τον περασμένο χρόνο. Ελπίζω να φτάσουμε τα νούμερα του 2020. Δε ξέρω αν θα το καταφέρουμε. Μακάρι να μπορέσουμε να ανακάμψουμε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «για να ανοίξει ένα ξενοδοχείο και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει σωστά, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, θέματα συντήρησης κλπ, επομένως είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυση του κλάδου».

Όπως εξήγησε, ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού της Αττικής δουλεύει με τον ξενοδοχειακό τουρισμό, όμως, αυτή  τη στιγμή, δεν υπάρχει σχετική ζήτηση.

«Θα υπάρξουν ενδεχομένως μόνο υβριδικά συνέδρια , δηλαδή πολλοί εκ των συμμετεχόντων παραμένουν στη χώρα τους, δεν ταξιδεύουν και συμμετέχουν μόνο διαδικτυακά».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι από τον Ιούλιο και μετά θα δουλέψει καλύτερα η αγορά, εκτίμησε ότι ακόμα όλα είναι τον ‘’αέρα’’ καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι το φετινό καλοκαίρι.

«Τα πράγματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, επομένως δεν είναι εύκολο να έχουμε σαφείς ενδείξεις. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να  ταξιδέψει, να ξεφύγει και να κάνει διακοπές σε έναν προορισμό που θα επιλέξει. Αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε και το νιώθουμε όλοι. Όμως, αν επιδημιολογικά δεν το επιτρέπει η κατάσταση για τη χώρα μας  ή για κάποια άλλη χώρα, γίνεται αντιληπτό ότι θα αλλάξει άρδην η κατάσταση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα