back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

1.957 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία 886 στην Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, 43 είναι οι θάνατοι σήμερα και συνολικά 11.365 από την αρχή της πανδημίας.  

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 661 ασθενείς covidΤο τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν 302 άτομα, με την ημερήσια μεταβολή να αγγίζει το -20.73%. Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη συγκέντρωση κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, με βάση τις καθημερινές μετρήσεις, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. 

Στις φυλακές του Δομοκού οδηγήθηκε ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης  Χρυσή Αυγή,  Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, καθώς ο  εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού,  καθώς  αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.  

 «Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες..  Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού..  δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ‘’Χρειάζεται, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».  

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας και όσων πάλεψαν ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού» αναφέρει επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε». 

”Η ώρα της φυλακής έφτασε για τον Λαγό. Αναμένουμε, επιτέλους, και τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής συμμορίας Χρήστου Παππά’’ σχολίασε για το Κίνημα Αλλαγής, ο  Παύλος Χρηστίδης.  

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ σε όλη τη χώρα.

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ήρθε επιτέλους και η δική μου σειρά και νιώθω ευγνώμων. AstraZeneca χωρίς δισταγμό. Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει” έγραψε ο κ. Μπακογιάννης, στα Social media.  

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, τα super market και κομμωτήρια. Το ωράριο του λιανεμπορίου είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ των τροφίμων έως τις 10 και μισή. 

Απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη χαρακτήρισε το Associate Press τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα, στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφείο του καθώς και εκείνα του τηλεοπτικού δικτύου  Al-Jazeera. «Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτίριο θα πληγεί», δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Γκάρι Προύιτ, συμπληρώνοντας ότι για το συμβάν βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από πλευράς του ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, Τζαβάντ Μεχντί, δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές έδωσαν περιθώριο μιας ώρας για την εκκένωση του κτιρίου, απέρριψαν ωστόσο το αίτημα του για παράταση της εκκίνησης του βομβαρδισμού, προκειμένου να φυγαδευτεί και ο δημοσιογραφικός εξοπλισμός.  

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν νωρίτερα στη διάρκεια συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, που έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Κηφισίαςκοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν μέχρι την Πανόρμου και η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί. 

Αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο Happening που γίνεται σήμερα και αύριο στη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο της Αθήνας. Τους επισκέπτες περιμένουν ως τις 8 το απόγευμα, όλες οι εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και scooters, αλλά και δωρεάν Test Ride, μαθήματα οδικής Ασφάλειας, παιδικές κατασκευές και πολλά δώρα.  

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Για την 7η  και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ σε λίγη ώρα παίζουν: Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης – Λαμία, Ατρόμητος – Βόλος και ΟΦΗ – Παναιτωλικός.  

Και ο καιρός…  

Τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική. Αύριο τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα