back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινάει σήμερα η προπώληση του Φεστιβάλ Αθηνών: Πέντε επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μια χρονιά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το flyer του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στα χέρια μας. Το ξεφυλλίσαμε ψηφιακά, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση των παραστάσεων που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021, με την ελπίδα ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε ζωντανά κάποιες από αυτές.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου, παρουσίασε μέσω youtube, για δεύτερη χρονιά, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους, νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ένα πρόγραμμα που μοιάζει να σχεδιάστηκε με χειρουργική ακρίβεια, και μεταφέρει το «εδώ και τώρα» της σύγχρονης δημιουργίας.

Ξεκινάει σήμερα η προπώληση

 Οι παραστάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς 260, που επαναλειτουργεί μετά από έναν χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας. Φέτος, η Πειραιώς θα είναι πιο “καλοκαιρινή” από ποτέ, καθώς οι αίθουσες θα μας υποδεχθούν με ανοιχτές οροφές, ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων. Θα ακολουθήσουν μέσα στον Ιούνιο οι παραστάσεις στους ανοιχτούς μας χώρους, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και τη Μικρή Επίδαυρο.

Η πώληση των εισιτηρίων για όλους τους χώρους θα ξεκινήσει ηλεκτρονικά σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου, από τις 13:00 το μεσημέρι, για τις παραστάσεις Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων για κάθε συναλλαγή είναι τέσσερα (4). Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας στα: aefestival.gr tickets.aefestival.gr www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public.

Η πώληση στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ( Πανεπιστημιου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 10:00 π.μ.

Τι ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα

Θέατρο

Ο Thomas Ostermeier και ο Σοφοκλής

Η βερολινέζικη Schaubϋhne και ο Thomas Ostermeier παρουσιάζει σε Παγκόσμια πρεμιέρα  μια ανατρεπτική πρόταση, μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ο πληθωρικός σκηνοθέτης, με όχημα τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, και σε πρωτότυπο κείμενο με την υπογραφή της Γερμανίδας δραματουργού Μάγιας Τσάντε θα παρουσιάσει από τις 03/09 έως 05/09/2021 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση ödipus / οιδίποδας.

Το σύγχρονο έργο συνομιλεί με την αρχαία τραγωδία

Τέσσερις συγγραφείς εντελώς διαφορετικού ύφους, δύο άντρες και δύο γυναίκες, γράφουν από ένα σύγχρονο έργο που συνομιλεί με μια αρχαία τραγωδία ειδικά για το ανέβασμα τους στη Μικρή Επίδαυρο μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, με αφετηρία τις Τραχίνιες του Σοφοκλή,γράφει το έργο του Τα σπίτι με τα φίδια, που σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη, ο Γιάννης Μαυριτσάκης, με αφετηρία τις Βάκχες του Ευριπίδη γράφει την Κρεουργία, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκεύας, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, με αφετηρία τον Ιππόλυτο, το έργο Η Φαίδρα καίγεται, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός, και η Αλεξάνδρα Κ*, με αφετηρία τη Μήδεια του Ευριπίδη, το γάλα, αίμα, που σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας.

Μουσική

Σπάνια εμφάνιση Brian Eno

Ο Brian Eno , έρχεται για μια σπάνια εμφάνιση στην Αθήνα και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού μαζί με τον αδερφό του Roger Eno. Θα απολαύσουμε μια θεαματική συναυλία, με τα δύο αδέλφια να συνθέτουν ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία στο εμβληματικό ρωμαϊκό Ωδείο. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, καθώς οι δύο δημιουργοί εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής στις 04/08/2021 στις 21:00.

Χορός

Καθολικά προσβάσιμη Τέχνη

Εννέα χορεύτριες, με και χωρίς κινητική αναπηρία και προβλήματα όρασης, συνθέτουν ένα έργο στα όρια μιας χορευτικής επιδημίας υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου και της Ομάδας Πρόσχημα. Μεσάνυχτα σ’ ένα μπαρ, με τους περφόρμερ ως θαμώνες να κατακτούν τον χώρο, και να μας οδηγούν, πέρα από φραγμούς και συμβάσεις, σε έναν τόπο όπου κυριαρχεί η εκστατικότητα του σώματος.  Το χορογραφικό έργο Clear Midnight θα παρουσιαστεί από 07/06 έως 09/06/2021 στην Πειραιώς 260.

Εικαστικά

Ακτιβιστικό ΛΟΑΤΚΙ+ underground clubbing

Μια εγκατάσταση για ενήλικο κοινό, που αποτυπώνει την εμπειρία του underground clubbing στην Αθήνα από το 2005 και εξής, μας καλεί σε μια περιήγηση στο αθέατο κομμάτι της ζωής Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της clubbing περφόρμανς και της BDSM σκηνής, καθώς και του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμού, όπως τα βίωσε και τα κατέγραψε ο γνωστός Έλληνας φωτογράφος Τάσος Βρεττός. Η πολυμεσική παρουσίαση του The Feel. Backstage, ενός από τα πιο πρωτότυπα ερευνητικά πρότζεκτ του δημιουργού, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260 από 15/06 έως 31/07/2021, πραγματοποιείται ως εναρκτήριο έργο της μεγαλύτερης, σπονδυλωτής παρουσίασης του συνόλου της δουλειάς του Βρεττού σε διαφορετικούς χώρους και επιμέρους χρόνους, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και τη συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση στη δημιουργία σχετικής δίγλωσσης έκδοσης.

Ώρες λειτουργίας: 19:00-24:00

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα