back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Γραμμένος: Η σάτιρα δεν έχει όρια, υπάρχουν άνθρωποι όμως που προσπαθούν να της βάλουν

Διαβάστε επίσης

Η πέμπτη στη σειρά “Συναυλία στο Ραδιόφωνο” είναι αφιερωμένη σε ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και της ελληνικής δισκογραφίας, στο Σατιρικό τραγούδι.

Ο Σπύρος  Γραμμένος, είναι ο κατεξοχήν εκφραστής του Σατιρικού τραγουδιού στις ημέρες μας. Με την δισκογραφία του να κινείται πάντα γύρω από τον σατιρικό λόγο, αναλαμβάνει αυτό το αφιέρωμα και στήνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου μια γιορτή για τον σατιρικό λόγο.

“Η σάτιρα δεν έχει όρια, υπάρχουν άνθρωποι όμως που προσπαθούν να της βάλουν” είπε ο Σπύρος Γραμμένος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.
Τη σάτιρα την έχει ανάγκη τόσο ο κόσμος όσο και η εξουσία. Το χιούμορ είναι θεραπευτικό, ειδικά όταν το χρησιμοποιείς σε δύσκολες καταστάσεις, έτσι μπορείς να τις ξεπεράσεις πιο εύκολα. Μέσα  από το χιούμορ μπορείς να δώσεις στον άλλον να καταλάβει καλύτερα κάποια πράγματα. Να μιλήσεις για δύσκολα πράγματα μέσα από το χιούμορ μέσα από την κωμωδία.”
Τόνισε πως “η εξουσία πάντα είχε τον τρόπο να τη χρησιμοποιεί, ωστόσο τώρα ζούμε σε μία περίεργη φάση που η εξουσία δεν μπορεί να διαχειριστεί τη σάτιρα. Δεν θυμάμαι εγώ όσο με θυμάμαι, να υπάρχει περίοδος χωρίς σάτιρα στην τηλεόραση, είπε χαρακτηριστικά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα