back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα 352.000 έφθασαν τα «διαδικτυακά όχι»

Διαβάστε επίσης

Ακτιβιστές που αντιδρούν στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπέβαλαν την Παρασκευή μια αναφορά, με την οποία ζητούν την ακύρωση της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ιαπωνία.

Περισσότερα από 352.000 άτομα υπέγραψαν διαδικτυακά αυτό το έγγραφο που έχει τίτλο «Ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για την προστασία των ζωών μας», μία δράση που άρχισε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου από τον Κένζι Ουτσουνομίγια, δικηγόρο και πρώην υποψήφιο για την θέση του κυβερνήτη στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Η ιδιαίτερα γρήγορη ταχύτητα με την οποία συλλέχθηκαν υπογραφές στην πλατφόρμα «Change.org» στην Ιαπωνία, αντικατοπτρίζει την κοινή γνώμη», με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από το προηγούμενο έτος, στις οποίες αποτυπώνεται πως το 60 έως 70% του πληθυσμού, αντιτίθεται με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι (23/7-8/8), είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο 74χρονος Ουτσουνομίγια.

«Αυτήν την φορά, το ερώτημα είναι πού δίνουμε προτεραιότητα. Στην ζωή ή σε μια τελετή και μια εκδήλωση που ονομάζεται Ολυμπιακοί Αγώνες», συμπλήρωσε με νόημα ο Ιάπωνας δικηγόρος.

Με αυτήν την αναφορά, κάλεσε την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόϊκε, να παροτρύνει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να ακυρώσει τους Αγώνες.

«Η ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τους Αγώνες ή όχι, αλλά το Τόκιο, ως πόλη υποδοχής, πρέπει να παροτρύνει την ΔΟΕ να ακυρώσει τους Αγώνες», πρόσθεσε ο Ουτσουνομίγια.

Οι ακτιβιστές έστειλαν την αίτησή τους μέσω email στην ΔΟΕ και την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και στην συνέχεια, θα αποστείλουν ταχυδρομικές επιστολές σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ σχεδιάζουν να υποβάλουν το ίδιο κείμενο στην ιαπωνική κυβέρνηση και στην Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων του Τόκιο.

Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται καθώς η Ιαπωνία αποφάσισε σήμερα (14/5) να επεκτείνει σε ακόμη τρεις περιοχές της χώρας, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με τον κορονοϊό και η οποία πλέον ισχύει σε εννέα περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα