back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Λιγότερες κατά 555 είναι οι θέσεις που θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 14 Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Παράλληλα το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα άφησε και πάλι ανοιχτό η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Η χώρα μας από σήμερα μπαίνει σε τροχιά κανονικότητας μετά από το πολύμηνο lockdown. Καταργείται η αποστολή sms στους αριθμούς 13032 και 13033, το λιανεμπόριο λειτουργεί χωρίς click-in-shop και click away, ανοίγουν μουσεία, ενώ παρατείνεται η κυκλοφορία έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, με το άνοιγμα του τουρισμού απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με κάποιες ιδιαιτερότητες για μετάβαση από και προς τα νησιά πλην Λευκάδας και Εύβοιας.

Όσοι θελήσουν να μεταβούν σε νησί θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση είτε αρνητικό τεστ κορωνοιού.

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% για όσα διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για τα υπόλοιπα, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Τα νούμερα κρατήσεων αυτή τη στιγμή είναι χαμηλά. Ελάχιστες ως μηδαμινές οι κρατήσεις για τον Μάιο, λιγοστές και για τον Ιούνιο”, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 η αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, Χριστίνα Τετράδη.

Ανακοινώθηκε η τουριστική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Αμπού Ντάμπι για ασφαλή ταξιδιωτικό διάδρομο για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα από 18 Μαίου ενώ παράλληλα υπήρξε και συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές των δύο χωρών.

Μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την στήριξή τους, με πρωτεύον την κάλυψη των ενοικίων, γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης.

”Φρένο” στη συζήτηση περί διάθεσής των rapid και self τεστ από τα σούπερ Μάρκετ βάζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθώς νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η αγορά τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Η προέλευση του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μην είναι σαφής και η θεωρία ότι οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο πρέπει να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα έως ότου υπάρξει μια αυστηρή και βασισμένη σε δεδομένα έρευνα ανακοίνωσαν 18 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Ραβίντρα Γκούπτα, κλινικός μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, και ο Τζέσι Μπλούμ, ο οποίος μελετά την εξέλιξη ιών. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους θεωρίες περί τυχαίας απελευθέρωσης του ιού από εργαστήριο ή περί ιού που μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα παραμένουν αμφότερες βιώσιμες. Προσθέτουν δε πως η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση του ιού δεν «εξέτασε ισορροπημένα» τη θεωρία ότι μπορεί να προήλθε από επεισόδιο σε εργαστήριο.

Κλιμακώνεται η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να ανακοινώνει εισβολή του στρατού του στη Λωρίδα της Γάζας και δύο ώρες αργότερα να ανακαλεί, διευκρινίζοντας ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Γάζα, αλλά από το ισραηλινό έδαφος. Ως αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν πάνω από 650 θέσεις στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. “Από το 1821 η Ελλάδα επεκτείνεται εις βάρος των εδαφών της οθωμανικής αυτοκρατορίας” ισχυρίστηκε σε ομιλία του σε τουρκικό στρατόπεδο, για να αντιτείνει τις κατηγορίες πως η Τουρκία ασκεί επεκτατική πολιτική. Απείλησε, δε, ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Δωρεάν ελέγχους για τον ιό HIV θα πραγματοποιεί από σήμερα και για μία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». Η Έλενα Μπρέγιαννη μας ενημερώνει για την πρωτοβουλία…

Kαι ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα