back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διαβάστε επίσης

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον ισραηλινό στρατό κοντά στην πόλη Νάμπλους, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, γεγονός που αύξησε σε τρεις τον αριθμό των νεκρών σε επεισόδια χθες Τετάρτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν με φόντο τη στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς μέσα και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τα βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και σε ισραηλινές πόλεις με «μεικτό», αραβοϊσραηλινό πληθυσμό.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χθες το βράδυ ότι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον παλαιστινίου «επιτιθέμενου» κοντά στη Νάμπλους και τον «εξουδετέρωσαν», χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατό του ή να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πηγές στη Νάμπλους, ο Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μοχάμεντ αλ Νάτζαρ και ήταν 35 ετών. Στην «επίθεση» σημειώθηκαν ακόμη δύο τραυματισμοί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ισραηλινό στρατό.

Νωρίτερα χθες, 16χρονος Παλαιστίνιος, ο Ρασίντ Αμπουάρα, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα στο χωριό Ακάμπα, βόρεια της Νάμπλους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το γεγονός αυτό ως εδώ.

Ο Χουσέιν αλ Τίτι, 26χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Φαουάρ, κοντά στη Χεβρόνα, ανέφερε ακόμη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι το συμβάν σημειώθηκε στη διάρκεια «επιχειρησιακής δραστηριότητας», όταν ξέσπασαν «βίαιες ταραχές» και στρατιώτες είδαν «ταραχοποιούς» που ετοιμάζονταν να πετάξουν αντικείμενο εναντίον συναδέλφων τους, «αντέδρασαν και άνοιξαν πυρ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα