back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπλίνκεν προς Αμπάς: Σταματήστε τις εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν γνωστοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ζήτησε να τερματιστούν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.

Επρόκειτο για την πρώτη επαφή υψηλού επιπέδου ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και τους Παλαιστίνιους.

«Μίλησα με τον πρόεδρο (σ.σ. της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ) Αμπάς για την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου για τις απώλειες ζωών. Υπογράμμισα πως είναι ανάγκη να τερματιστούν οι επιθέσεις με ρουκέτες και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις», ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ μέσω Twitter.

«Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι αξίζουν εξίσου ελευθερία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ευημερία», πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα στείλει έναν επιτετραμμένο στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη για να καλέσει να υπάρξει «αποκλιμάκωση».

Επίσης χθες ο αμερικανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η έξαρση της βίας, που χαρακτηρίζεται η χειρότερη των τελευταίων επτά ετών, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους και έχει τραυματίσει εκατοντάδες άλλους και στις δύο πλευρές μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα