back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Αρκετά υψηλά το ιικό φορτίο στην Αττική – Βέβαιη η τρίτη δόση του εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Αρκετά υψηλά παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας -Πειραιά Ματίνα Παγώνη που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για να έχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων,

Ωστόσο, σημείωσε, ότι έχουμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και μειωμένο αριθμό covid ασθενών.

«Τα κρούσματα θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς. Υπάρχει μία αποφόρτιση και μία ανάσα στα νοσοκομεία. Πρέπει από εδώ και πέρα να μπουν τα χειρουργεία που είχαν ανασταλεί και να ξεκινήσουν σταδιακά τα νοσοκομεία και να προχωρήσουν τα περιστατικά no covid» ανέφερε και πρόσθεσε ότι “στόχος είναι να προχωρήσουν τα εμβόλια, να χτίσουμε τοίχος ανοσίας για την ασφάλεια μας”

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα ανοσίας την οποία προσφέρει το εμβόλιο, η κα Παγώνη εκτιμά ότι “κυμαίνεται από 8 έως 12 μήνες κάτι που σημαίνει ότι άλλη μία δόση θα την κάνουμε οπωσδήποτε από ό,τι φαίνεται. Αυτό όμως θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σε ένα με δύο μήνες”.

«Αρκεί να προσέχουμε αλλά και να εμβολιαστούμε ώστε να μπούμε σε μία διαφορετική φάση της ζωή μας. Δεν θέλουμε να επανέλθουμε με τίποτα σε όλο αυτό που περάσαμε» ανέφερε η κα Παγώνη για να προσθέσει ότι το άνοιγμα έπρεπε να γίνει. «Δεν μπορούσε ο κόσμος να είναι άλλο μέσα στο σπίτι και τα μαγαζιά να είναι κλειστά. Χρειαζόμαστε να περάσουμε σε μία άλλη φάση και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα και καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα