back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αν εγκατασταθεί ένα μελίσσι στο σπίτι σας, μην το θανατώσετε

Διαβάστε επίσης

Αν εγκατασταθεί ένα μελίσσι στο σπίτι σας, μη το θανατώσετε. Καλέστε τον Συλλόγο Μελισσοκόμων Αττικής, ο οποίος υλοποιεί την πρωτοβουλία με τίτλο «Απομάκρυνση / Διάσωση Μελισσοσμηνών».

Στόχος του Συλλόγου είναι η διάσωση των μελισσών και η απαλλαγή από την όχληση και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από την εγκατάσταση (προσωρινή ή μόνιμη) μελισσοσμηνών κοντά σε ανθρώπους. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Η προσπάθεια μας εστιάζει στο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τις μέλισσες», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Αττικής, Μαρία Κοκκίνου. «Συνέβη περιστατικό, που κάποιος θανάτωσε ένα ολόκληρο μελίσσι στην Βουλιαγμένης. Κυρίως την Άνοιξη αλλά και καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου συμβαίνει να φεύγει μέρος του σμήνους από την κυψέλη, μαζί με τη βασίλισσα και να πηγαίνει να εγκατασταθεί κάπου άλλου. Πρόκειται για τον φυσικό πολλαπλασιασμό της μέλισσας. Στις πόλεις, συνήθως, πηγαίνουν σε κάποιες κατοικίες. Αυτήν την περίοδο καλούμαστε, συχνά, να απομακρύνουμε το σμήνος γιατί η φύση του δεν είναι να είναι κατοικίδιο και εγκυμονούν κίνδυνοι για τους ανθρώπους, ωστόσο δεν δικαιολογείται η θανάτωσή του. Υπάρχουν τρόποι να διασωθεί».

«Εμείς επεμβαίνουμε και βοηθάμε να απομακρυνθεί το σμήνος. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν περιστατικά όπως αυτό στην Βουλιαγμένης, όπου κάποιος, με εντομοκτόνο, εξολόθρευσε το μελίσσι. Όλα τα ζώα πρέπει να προστατεύονται. Είμαστε χαρούμενοι, που η Περιφέρεια Αττικής έθεσε υπό την αιγίδα της, τη δράση μας «Απομάκρυνση / Διάσωση Μελισσοσμηνών», καταλήγει η κα Κοκκίνου.

Καλλιόπη  Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα