back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σάκκαρη – Γκοφ 1-2: Λύγισε στο τρίτο σετ και αποχαιρέτησε τη Ρώμη

Διαβάστε επίσης

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, στον διεθνές τουρνουά της Ρώμης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αποκλείσθηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε 6-1, 1-6, 6-1 από την Κόρι Γκοφ.

Η 17χρονη Αμερικανίδα, η οποία βρίσκεται στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αιφνιδίασε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 19 στον κόσμο) στο πρώτο σετ, καθώς στο τρίτο γκέιμ «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη και στην συνέχεια, έφθασε μετά από 31 λεπτά με άνεση στο 6-1, χωρίς να συναντήσει ουσιαστική αντίσταση.

Η εικόνα άλλαξε ριζικά στο δεύτερο σετ. Στην αρχή η Γκοφ μπήκε για να…καθαρίσει το παιχνίδι, έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, αλλά η Σάκκαρη απάντησε με το ίδιο… νόμισμα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό έδωσε ψυχολογία στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία δεν τα παράτησε ποτέ και με αντεπίθεση διαρκείας έκανε ακόμη δύο μπρέικ και μετά από 37 λεπτά ανταπέδωσε και κατέκτησε το σετ με 6-1.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ που θα έκρινε το νικητή, η Γκοφ μπήκε πιο ψύχραιμη και προηγήθηκε με 3-0 γκέιμ, καθώς κράτησε το σερβίς της κι έκανε μπρέικ στην Σάκκαρη. Κάπου εκεί, τελείωσε επί της ουσίας ο αγώνας, καθώς η κόπωση από την υπερπροσπάθεια στο δεύτερο σετ, αλλά και κάποια εύκολα λάθη, λύγισαν τη Μαρία. Η Γκοφ έκανε ακόμη ένα μπρέικ, προηγήθηκε με 4-0 και μετά από 39 λεπτά, έφθασε στο 6-1 και την νίκη-πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα