back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οικολογική συνείδηση και αλληλεγγύη από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης συνέλεξαν, για άλλη μία φορά, περισσότερα από 350.000 πλαστικά καπάκια, με τα οποία απέκτησαν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και το προσέφεραν στο Γηροκομείο Κοζάνης. 

Συντονιστής στην εθελοντική δράση των μαθητών είναι ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής Κώστας Σκετόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τονίζει ότι «τέτοιες δράσεις στα σχολεία δημιουργούν ενεργούς πολίτες, αναπτύσσουν τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών. Τα παιδιά συμμετέχουν, χρέος των εκπαιδευτικών είναι να βρούμε και άλλους  τρόπους, εκτός των βιβλίων, να διδάξουμε τα παιδιά.  Να επιλέξουμε τρόπους εκπαίδευσης, που, πραγματικά, έχουν αντίκτυπο στα παιδιά».

«Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει στο σχολείο μας εδώ και 10 χρόνια» εξηγεί ο  κ. Σκετόπουλος. «Η δράση ξεκίνησε με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για την επιβάρυνση, που δέχεται το περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση των πλαστικών και γενικότερα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Στην αρχή δημιουργήσαμε μια τεράστια κατασκευή από πλαστικά καπάκια, η οποία, μάλιστα, βραβεύτηκε σε διαγωνισμό. Κατόπιν σκεφτήκαμε την απόκτηση αμαξιδίων για συμπολίτες μας, που τα έχουν ανάγκη. Είναι το δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο που κατορθώνουμε να εξασφαλίσουμε. Τα παιδιά συνέλεξαν περισσότερα από 350.000 πλαστικά καπάκια, από όλη τη πόλη, από σπίτια, από  καφέ και εστιατόρια και τα δώσαμε σε ένα Σύλλογο Παραπληγικών στα Γιαννιτσά, οι οποίοι συνεργάζονται με κάποια εταιρεία και έδωσαν και σε μας ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσφέραμε στο Γηροκομείο Κοζάνης.

«Το προηγούμενο αμαξίδιο δόθηκε σε μαθητή του σχολείου μας, ο οποίος το είχε ανάγκη  για τις μετακινήσεις του.  Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν, κινητοποιήθηκαν και απέδειξαν ότι τα περισσότερα πράγματα είναι έξω από τα βιβλία. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια απλά πρέπει να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών», επισημαίνει ο κ. Σκετόπουλος. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα