back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύριο οι αποφάσεις για την επέκταση της κλαδικής σύμβασης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Aύριο αναμένεται να δώσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το “πράσινο φως” για την επέκταση και κήρυξη ως γενικά υποχρεωτικής της κλαδικής σύμβασης των χιλιάδων εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας.

Πρόκειται για αίτημα, το οποίο κατ’ επανάληψη έχουν θέσει οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, καταγγέλλοντας ότι εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, πολλοί εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να συνομολογήσουν σε μισθούς στο ύψος ή και μικρότερους του κατώτατου μισθού.

Εν τω μεταξύ, τον δρόμο της επέκτασης παίρνουν δύο κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) γνωμοδότησε θετικά προς τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να κηρυχθούν ως γενικά υποχρεωτικές για όλους τους εργαζομένους και εργοδότες η σύμβαση των ηλεκτρολόγων ηλεκτρολογικών καταστημάτων και των ηλεκτρολόγων που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θα υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα