back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Διαβάστε επίσης

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς η οποία μεταφέρθηκε με απόφαση των συνδικάτων για σήμερα. Το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία μεταφέρθηκε από τα συνδικάτα για σήμερα. Το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, μάλιστα, διαχώρισαν τη θέση τους από τη ΓΣΕΕ που επέλεξε να κάνει την απεργία στις 4 Μαΐου.

Το ΠΑΜΕ αρχικά συγκεντρώθηκε από το πρωί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «μετά από μια δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Πρόσθεσε πως «είμαστε όλοι σήμερα εδώ, ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε τη 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και άλλων στελεχών του, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία για την κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και επεσήμανε ότι η μάχη των εργαζομένων για τη ζωή και την αξιοπρέπεια θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και το ΜέΡΑ25  ενώ σε διαφορετικά μπλοκ συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Όταν έληγε η πορεία επικράτησε μικροένταση για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς εκτοξεύτηκαν δύο μπουκάλια μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αρκετή ώρα μετά, η αστυνομία, την ώρα που άτομα κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια συντεταγμένα, έκανε χρήση χημικών δακρυγόνων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα