back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολύπλοκο το πάζλ επανεκκίνησης του τουρισμού

Διαβάστε επίσης

 

Για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όπως είναι ο τουρισμός και η τουριστική αγορά, που αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου, μίλησε ο Γ.Γ Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, Ευγένιος Βασιλικός, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εξέφρασε απαισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στην Αττική, συνδέοντας τις εκτιμήσεις του με την επιδημιολογική εικόνα.
«Παραμένουμε σε αρκετά υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Είμαστε στο κόκκινο και δε θα είναι εύκολο να επιλέξει κανείς την Αττική για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Θα προτιμήσει, κυρίως, μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κεφαλλονιά, που φαίνεται ότι ήδη έχουν περισσότερη κίνηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, πέρυσι. Δεν μπορούμε πάντως να κάνουμε προβλέψεις γιατί τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την ημέρα.»

Ωστόσο, επιφυλάχθηκε για τη σαφήνεια των στοιχείων σε σχέση με το τουριστικό τοπίο στην Αττική, αλλά και γενικότερα, αφού όπως είπε «Αυτή τη στιγμή, οι κρατήσεις είναι στον αέρα, αφού όποιος θέλει μπορεί να κάνει κράτηση χωρίς να προπληρώσει»

Διόλου αισιόδοξες ήταν οι προβλέψεις του κ Βασιλικού και σε σχέση με τα γκρουπ και τις κρουαζιέρες, επισημαίνοντας πως «δεν έχουν ζήτηση καθώς δε φαίνεται να θέλει κάποιος να ταξιδέψει με αυτό τον τρόπο, σε αυτή τη φάση.»

Θετικό πρόσημο έβαλε ο Γ.Γ Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του κλάδου «Έχουν κινηθεί σε θετικά πλαίσια, έχουμε βοηθηθεί. Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που δεν ανακάμπτει από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά στην Αττική κάναμε 10 χρόνια να βγούμε από την κρίση, τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπαμε μια ανάκαμψη κι ευελπιστούμε σε περαιτέρω στήριξη διότι δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άλλη μία μεγάλη κρίση.»

Τέλος, σε σχέση με το πλαίσιο υποδοχής τουριστών, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή, μέχρι τις 15 Μαΐου, μπορούμε να υποδεχτούμε κόσμο από 10 χώρες χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα, με την προϋπόθεση ότι θα είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Αλλά, δεν φαίνεται να έχει αποδώσει τόσο στα ξενοδοχεία της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα