back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Χειλάς: Θα ελευθερωθούμε όταν εμβολιαστούμε

Διαβάστε επίσης

 

Το μήνυμα ότι «θα ελευθερωθούμε μόνον όταν εμβολιαστούμε, διαφορετικά είμαστε όλοι υποψήφιοι ασθενείς. Η κανονικότητα και η ελευθερία θα καθοριστούν από εμάς τους ίδιους μέσω του εμβολιασμού» έστειλε μέσω του Αθήνα 9.84, ο πνευμονολόγος και επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Γιώργος Χειλάς.

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου, επεσήμανε ότι «κάποιος θα είναι ασφαλής, μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού του προγράμματος», ενώ σε σχέση με την ανοσία είπε πως «για τα mRNA εμβόλια, επιτυγχάνεται ένα 15νθήμερο μετά τη δεύτερη δόση, ενώ για το εμβόλιο της Αstra Zeneka 20 ημέρες μετά από την πρώτη δόση, διότι η δεύτερη θεωρείται αναμνηστική.»

Και πρόσθεσε πως «Θα έχουμε επιτύχει οικοδόμηση τείχους ανοσίας, όταν το 70 % του γενικού πληθυσμού ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του. Η έλευση του τέλους της πανδημίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2022 με την ολοκλήρωση του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος. Τότε ο ιός είτε θα έχει εξαφανιστεί, είτε η πανδημία θα έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ήπια νόσηση, ενδεχομένως και κατώτερη της γρίπης.»

Υπογράμμισε πως «Το τέλος της πανδημίας θα έλθει με το χτίσιμο συλλογικής συνείδησης και όχι μόνο συλλογικής ανοσίας» ενώ σημείωσε ότι «το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί πολιτική απόφαση, που ωστόσο δεν καθορίζει την κανονικότητα και την ελευθερία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα